BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump fena öfkelendi! Beyaz Saray'da gergin toplantı----

Trump fena öfkelendi! Beyaz Saray'da gergin toplantı

Trump fena öfkelendi! Beyaz Saray'da gergin toplantı
17 Ekim 2019 - 03:16 www.finansgundem.com

Trump'ın Kongre liderleriyle yaptığı toplantı sırasında Suriye'den çekilme planını kınayan tasarının Temsilciler Meclisi'nde kabul edildiği haberi geldi. Sinirlenen Trump Demokratlar tepki gösterdi, Demokratlar toplantıyı terk etti

ABD’de Temsilciler Meclisi'nin Başkan Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararını kınayan tasarıyı ezici bir çoğunlukla kabul etmesinin ardından, ABD Kongresi ve Trump arasında Suriye konusunda yaşanan gerilim tırmandı. Demokratlar Beyaz Saray’da Kongre liderleriyle yapılan toplantıyı terk etti.

Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi, Senato’nun Demokrat azınlık lideri Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Steny Hoyer, Başkan Trump’ın Demokrat temsilcilere sert tepki göstermesi üzerine toplantıyı terk etti.

Trump’tan Temsilciler Meclisi Başkanı’na “üçüncü sınıf siyasetçi” çıkışı

Demokrat liderler Beyaz Saray’ın önünde yaptıkları basın açıklamasında Başkan Trump’ın toplantıda Temsilciler Meclisi Başkanı’na “Üçüncü sınıf siyasetçi” dediğini, “Diyalog değil çirkin bir tartışmaya girdiğini” söyledi. Bunun üzerine de toplantıyı terk ettiklerini belirtti.

Steny Hoyer, “Bugüne kadar altı Başkanla çalıştım. Kongre’ye bu kadar saygı göstermeyen bir başkan görmedim. Başkan Ortadoğu’da bir kriz yarattı. Bu kriz bir politikanın belirlenebilmesi için makul bir tartışmanın yapılmasını gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

Nancy Pelosi, Trump’ın Temsilciler Meclisi’nde ezici bir çoğunlukla kabul edilen tasarı sebebiyle “sarsıldığını ve toplantıda bu nedenle tepesinin attığını” söyledi.

“Trump yönetiminin IŞİD konusunda bir stratejisi yok”

Demokrat liderler Başkan Trump’a Beyaz Saray’daki toplantıda IŞİD’in kalıcı şekilde yenilgiye uğratılması ve kontrol altında tutulması için yönetimin bir stratejisi olup olmadığını sorduklarını ancak buna iyi bir yanıt veremediklerini, Trump yönetiminin IŞİD konusunda Türklere güvenmekten başka bir stratejisi olmadığını gördüklerini belirttiler. Trump’ın şimdiye kadar IŞİD’le mücadelede elde edilen kazanımları yok ederek ve bölgeyi de Türkiye ve Suriye’ye terk ettiğini savundular.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada ise “Başkan ölçülü, verilere dayanarak ve kararlı bir şekilde konuştu ancak Pelosi’nin toplantıyı terk etme kararı sürpriz değil ancak şaşırtıcıydı. Ulusal güvenlik konularına ilişkin böylesi önemli bir toplantıya katkıda bulunmak niyetinde değildi. Demokrat liderler toplantıyı terk edip kameralar önünde mızmızlanmayı tercih ederken, herkes salonda kalmayı ve bu ülke adına çalışmayı tercih etti” denildi. (amerikaninsesi.com)

Trump'ın asker çekme kararına karşı çıkan tasarı onaylandı

 

Trump’ın Erdoğan’a yazdığı mektup ortaya çıktı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)