BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTrenler duracak maaşlar yanacak!----

Trenler duracak maaşlar yanacak!

Trenler duracak maaşlar yanacak!
11 Ekim 2013 - 10:50 www.finansgundem.com

ABD'de hükümeti kapatan bütçe krizi sürerse ülkede trenler kalkmayacak, mahkemeler çalışmaz hale gelecek.

ABD'de Cumhuriyetçiler ile Obama yönetimi arasındaki çekişme nedeniyle bütçesiz kalan hükümet, 10 gündür çalışamaz halde. Yüzbinlerce kamu çalışanını maaşsız izne gönderilip devlet hizmetlerinin bir kısmının askıya alınmasına neden olan kriz, eğer bir uzlaşma sağlanamazsa daha da kötüleşecek.
MAHKEMELER KAPANACAK
Federal mahkemeler kendi bütçelerinden artırdıkları kaynaklar sayesinde şu ana kadar açık kalmayı başardı. Mahkemeler, ellerindeki kaynaklarla en geç 17-18 Ekim'e kadar hizmet verebileceklerini belirtti. Bu tarihten sonra mahkemeler kapanacak.
TRENLER DURACAK
ABD'nin devlet demir yolları olan Amtrak, birkaç hafta daha hizmet verecek kadar parası olduğunu duyurdu. Ancak, geçtiğimiz yıl 1,2 milyar dolar zarar eden ve çalışmak için devlet sübvansiyonlarına ihtiyacı olan Amtrak'in daha ne kadar tam kapasite çalışabileceği bilinmiyor.
MAAŞLAR YANACAK
Kamuda hayati pozisyonlarda çalışan personel hükümet kapandığı zaman eve gönderilmedi, ancak bu kişilere de maaş ödenmiyor. Bu çalışanların kriz sonra erdiktan sonra geriye dönük olarak maaşlarını almaları planlanmıştı. Ancak bu çalışanlar, krizin devam etmesi halinde, 11 Ekim'den sonra çalıştıkları her gün için almaları gereken maaşın sadece yüzde 60'ını alabilecekler.
ÇOCUKLARA GIDA YARDIMI KESİLECEK
Dar gelirli annelere ve çocuklarına gıda yardımı yapan WIC (Women, Infants and Children) programı, merkezi hükümetten fonlandığı için bütçe krizi başladığından bu yana devletten alması gereken parayı alamıyor. Program, bugüne kadar kasasındaki fazla fonlar sayesinde açık kalmayı başardı. Ekim sonunda parası bitecek olan programın bundan sonraki kaderi ise bilinmiyor.
MORTGAGE'LAR DURACAK
Bütçe krizinin sürmesi halinde emlak piyasası da zarar görecek. Büyük çaplı projelere verilecek mortgage'ları onaylaması gereken ABD gelirler dairesi IRS, ilgili departmanların kapalı olması yüzünden gerekli izinleri veremeyecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)