BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTraderlara konuşma yasağı----

Traderlara konuşma yasağı

Traderlara konuşma yasağı
11 Kasım 2013 - 07:35 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük bankaları, traderlara, elektronik sohbet yasağı getirmeyi planlıyor

İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre, aralarında JP Morgan Chase'in de yer aldığı bankalar, uluslararası forex soruşturmalarının etkisiyle, traderlara, elektronik sohbet yasağı getirilmesini düşünüyor.
Kullanıcılara bilgi değişimi ve piyasa dedikodularını paylaşma imkanı tanıyan siteler, regülatörlerin, döviz kuru manipülasyonu soruşturmalarında izledikleri alanlardan biri olarak öne çıkıyor.
İngiltere, ABD, İsviçre ve Hong Kong'taki regülatörler, en azından 10 küresel bankanın traderının, döviz göstergelerini manipüle etmeye teşebbüs ihtimalini inceliyor.
Regülatörler, rakip bankaların kıdemli traderlarının, "Mafya", "Kartel" ve "Sterlin delikanlıları" gibi takma isimler kullanarak, sohbet ortamlarında, müşretilerin siparişlerine dair bilgiler paylaştığı ve önceden işlem yaptığını iddia ediyor.
Soruşturma kapsamında regülatörlerler ile çalışan bankalar arasında Barclays, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan Chase, Royal Bank of Scotland ve UBS bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)