BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTosuncuk konuştu: Kısa sürede teslim olacağım----

Tosuncuk konuştu: Kısa sürede teslim olacağım

Tosuncuk konuştu: Kısa sürede teslim olacağım
30 Haziran 2021 - 21:32 www.finansgundem.com

Çiftlik Bank'ın kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, kısa sürede bulunduğu ülkedeki Türk elçiliğine teslim olacağını söyledi

2018 yılında binlerce kişiden milyonlarca lira dolandıran Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın bir video çekti. Akşam saatlerinde avukatları Şehmus Uluç ve Fatih Kuş aracılığıyla söz konusu videoyu Sozcü'ye gönderen Mehmet Aydın, videoda kısa sürede bulunduğu ülkedeki Türk elçiliğine teslim olacağını söyledi.

Mehmet Aydın'ın açıklamaları şu şekilde:

Ben Mehmet Aydın. Bilindiği gibi Çiftlik Bank'ın kurucusu ve mucidiyim. Bu projeye başlarken hedefim oyun platformumuzu kullanan kişilerin hem oyun oynamaları, hem de şirketimizin reklam bütçesi için ayırdığı paradan faydalanmaları, ek bir gelir elde etmelerini sağlamaktı.

Hiçbir zaman kimseyi zarara uğratmak veya dolandırmak şeklinde düşüncem ve girişimim olmadı. Kurmuş olduğumuz oyun platformu sizler tarafından sevildi ve benimsendi. Biz de sizden aldığımız güç ile Türkiye'nin 81 ilinde bayilikler, et, süt, bal ve yumurta tesisleri yatırımları yaptık.

Ancak gelinen son süreçte şirketin çok fazla büyümesi, etrafındaki kötü niyetli insanların haksız kazançlar elde etmesi ve etmeye çalışmalarını, şirketin büyüklüğü nedeniyle geç fark ettiğimden sizler gibi ben de mağdur oldum.

“TÜRK YARGISINA TESLİM OLACAĞIM”

Mağduriyetleri gidermek adına yurt dışında bulunduğum süre boyunca elimden geleni yaptım ancak hakkımda açılan soruşturma, kovuşturma ve yakalama kararları nedeniyle bir netice elde edemedim.

Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği kararda ve gerçeği bulacağımıza hiç şüphem yoktur.

91 Bursa doğumlu Çiftlikbank'ın kurucusunun beraberinde milyonlarca doları yurt dışına götürüldüğü iddia ediliyor.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın Interpol'ün “Most Wanted” yani “en çok aranan” listesine girmişti.

Interpol’ün sayfasında yer alan bilgilere göre, Mehmet Aydın, elektronik ortamda ödeme sistemleri aracalığıyla hırsızlık yapma, kooperatif kurarak insanları aldatma, suçunu finans etmek için organizasyon kurmak, taahhüt vererek toplanan varlıkları aklamak ve vergi yasanın ihlali suçlamasıyla aranıyordu.

YÜZBİNLERCE KİŞİ MAĞDUR

İlk kuruluşunda oyun olarak hizmet veren Çiftlik Bank daha sonra yüzbinlerce kullanıcısı olan bir yatırım haline dönüştü. Yatırdıkları paralar ile çeşitli hayvanlar satın alan ve düzenli ziyaretler ile gerçek para kazandırmayı vaad eden Çiftlik Bank, kullanıcılar tarafından popüler hale geldi.

Yatırdıklarını paranın daha fazlasını alma umuduyla para yatıran 77 bin 843 kişi yatırdıklarını parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun raporuna göre 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL toplandı. 62 bin 877 kişiye 393 .3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan para ise Kıbrıs'a ve Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.

Tosuncuk'un 500 Bitcoin cihazı nerede?

Brezilya: Tosuncuk bizde değil

 

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN01 Temmuz 2021 10:39

    şu adamın tipine bakarmısınız.ben 1 TL mi dahi teslim etmem.bunda iş insanı sıfatı varmı ki.

  • Arif01 Temmuz 2021 07:42

    Paralar bitti demek ki

  • Yorum01 Temmuz 2021 00:51

    Asıl mesele bu kadar parayı nasıl yurt dışına çıkardı büyük Bi ihtimalle dijital parayla pekki bu aktarım işine hangi bankadaki yazılım firmasının hesabına gitti oradan hangi dijital parayı aldı ve hangi yurt dışı hesaba gönderdi bunlar açıklığa kavuşunca bu para transferine aracılık eden yazılım firması ve hangi hesaptan çıkıyorsa o bankanın yöneticisi bunların hepisi suçlanmalı neden mesela Ahmet efendi yurt dışına veya bir hesaptan başka bir hesaba 1 milyon dolar göndersin bakalım ne oluyor hemen hesaplar incelenir şüpheli bir durum yoksa izin verilir burada bu işlemler yapılmış mı yapıldıysa kimler yaptı

  • Vatandaş30 Haziran 2021 23:54

    Paran mı bitti tosuncuk

  • Bika30 Haziran 2021 22:27

    Jet Fadıl'da dolandırdı ve milletvekili bile seçildi.

  • Soner30 Haziran 2021 21:55

    Sedat daha dün ülkücü mafya naraları atıyordun sonra rabia yaptın şimdi twitterda kısa bir süre önce oluk oluk kanlarını akıtacam dediğin kişilerin gazetelerinin haberlerini paylaşıyorsun onlara ağbi cekiyorsun gel yüce Türk Adaletine teslim ol sonun tosuncuk gibi olacak arkana aldığın ülkücülerin desteğinide kaybettin dahada kaybetmeden büyük Türk milletine teslim ol.

  • Keriz dolu her köşe30 Haziran 2021 21:54

    Gel Mehmet bey paran bitmiştir senin şimdi.Yeni bir iş kurarsın yeniden eski günlere dönersin bizde keriz çok bir an önce gel para verecek yer arıyorlar.kokorecci 2 milyon dolandırıldı ama millet aç aç diyorlar gel milleti doyur.

  • Boncuk30 Haziran 2021 21:53

    Para bitti mi Tosunum

  • Soner30 Haziran 2021 21:50

    Sedat sende gel Türk Devletine teslim ol milletin mezhebiyle ırkıyla şow yapma milleti ayrıştırmaya çalışma seninde sonun tosuncuk gibi olacak.