BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiToshiba 20 milyar dolara satılıyor----

Toshiba 20 milyar dolara satılıyor

Toshiba 20 milyar dolara satılıyor
07 Nisan 2021 - 07:36 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde satın alma ve birleşme rekoru kırıldı. Dünyanın önde gelen şirketlerinden CVC Capital Partners, teknoloji devi Toshiba'yı satın almak için teklif verdi

Dünyanın önde gelen yatırım şirketlerinden CVC Capital Partners, Japon elektronik devi Toshiba Corp'u satın almak için resmi teklif verdi.

Toshiba bugün yaptığı açıklama ile satın alma teklifi geldiğini doğruladı ve teklifin dikkatle değerlendirileceğini ifade etti. 

Nikkei gazetesi, CVC Capital'in Toshiba ile ilgilendiğini ve bugün Toshiba'nın piyasa değerine göre yaklaşık yüzde 30 prim ile 20,8 milyar dolar büyüklüğünde bir teklif sunacağını yazmıştı. Toshiba CEO'su Nobuaki Kurumatani, bu göreve gelmeden önce CVC Capital'in Japonya bölümünün başında bulunuyordu. Toshiba'nın piyasa değeri 1 trilyon 738 milyar yen (15,84 milyar dolar)

Bu arada Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre pandemi sürecinde satın alma ve birleşmelerde tarihi rekor kırıldı. Şirketler çok hızlı birleşme ve satın alma anlaşmaları yapıyor ve analistler bu akışın yakın zamanda durmasını beklemiyor. 2021'in ilk çeyreğinde, küresel birleşme ve satın alma faaliyeti, geçen yılın ilk çeyreğine göre % 94 artışla 1.3 trilyon dolara ulaştı. Bu rakam aynı zamanda 1980'den beri bugüne kadarki en yüksek seviye oldu.

Toshiba'nın çip bölümü satıldı

 

Sharp, Toshiba'nın PC bölümünü satın aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)