BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemToplumun yarısı olası kısıtlamalara sıcak bakmıyor----

Toplumun yarısı olası kısıtlamalara sıcak bakmıyor

Toplumun yarısı olası kısıtlamalara sıcak bakmıyor
16 Ağustos 2021 - 14:11 www.finansgundem.com

Türkiye’de her 2 kişiden 1’i yeniden kısıtlama istemezken, aşı olmayanlardan test istenmesi önerisine destek var

IPSOS Araştırma, 6 - 10 Ağustos tarihleri arasında Milliyet gazetesi için yaptığı “Korona virüs Salgını ve Toplum: Genel Kamuoyu Araştırması”nın sonuçlarını açıkladı.

Araştırmaya katılan her on kişiden altısı sinema, tiyatro, seyahat araçları gibi insanların birbirine yakın bulundukları yerlerde PCR testi zorunluluğu getirilmesi fikrini destekliyor. Aşı karşıtlarında bu oran neredeyse tam tersine dönüyor, aşıya karşı olan her üç kişiden ikisi zorunlu teste de karşı.

Yeniden kapanmaya destek ne oranda?

Her üç kişiden ikisi yeniden bir kapanma yaşayacağımızı tahmin ediyor.

Her iki kişiden biri sokağa çıkma kısıtlaması, restaurant/kafelerin kapanması, seyahat kısıtlamaları, tiyatro/sinemaların kapatılması gibi önlemlere dair olumsuz görüş belirtiyor.

Ortalamada toplumun yüzde 20’sinin bu önlemlerin yeniden devreye alınmasına yönelik bir fikri yok, yüzde 30 ise önlemlerin yeniden devreye girmesi gerektiğini düşünüyor.

Tekrar bir kapanma olacağını düşünenlerin oranı yüzde 64

Vaka sayılarındaki artış nedeniyle toplumun yüzde 64’ü tekrar bir kapanma yaşanabileceğini düşünüyor.

Kapanma yaşanacağı konusunda aşı karşıtı olan ve aşı konusunda emin olmayan kişilerin oranı daha düşük olsa da kapanma yaşanmayacağı konusunda tüm kitlelerin görüşü benzer. Toplumun züzde 23’ü tekrar bir kapanma yaşanmayacağı görüşünde.

Gece sokağa çıkma yasağı

Toplumun yüzde 55’i bugünden sonra geceleri sokağa çıkma yasağı getirilmesini istemiyor. Böyle bir yasağı isteyenlerin oranı ise yüzde 31.

Kafe ve restoranların kapatılması

Yine toplumun yarısı bu tür bir kısıtlamayı da istemiyor. Vatandaşların yüzde 26’sı sadece kapalı alanların kapatılması gerektiğini düşünürken, tamamen kapatılması gerektiğini düşünenlerin oranı yüzde 7.

Şehirlerarası yolculukların kısıtlanması

Diğer kısıtlamalara benzer şekilde yine toplumun yarısı şehirlerarası bir kısıtlama gelmemesi gerektiğini düşünüyor. Yine sadece her 10 kişiden 3’ü böyle bir kısıtlamadan yana.

Sinema ve tiyatro salonları

Sinema, tiyatro gibi işletmelerin kapatılması konusunda da vatandaşlar benzer görüşte. Bu tür yerlerin kapatılmaması gerektiğini düşünenlerin oranı yüzde 48, kapatılması gerektiğini düşünenlerin oranı yüzde 32.

Aşı yaptırmayan test zorunluluğuna destek yüksek

Sinema, tiyatro, şehirlerarası otobüs, uçak gibi insanların yan yana oturduğu yerlerde Koronavirüs aşısı olmayan kişilerden pcr testi istenmesi gibi bir karar alınması konusunda Aşı olan veya aşıya olumlu yaklaşanlarla Aşı karşıtı olan kişilerin görüşleri net bir şekilde farklılaşıyor. Aşı olan veya aşıya olumlu yaklaşanların %65’i bu tür yerlere girişte aşı olmayan kişilerden pcr testi istenmesi gerektiğini düşünürken, aşı karşıtlarının yüzde 67’si böyle bir karara karşı.

Hong Kong, Türkiye'yi yüksek riskli kategorisine aldı

İran'da Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle iş yerleri kapandı

Yüz yüze eğitim için aşı gerekliliği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)