BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTopbaş'tan Sarıgül'e jet yanıt!----

Topbaş'tan Sarıgül'e jet yanıt!

Topbaş'tan Sarıgül'e jet yanıt!
18 Ocak 2014 - 17:58 www.finansgundem.com

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün "trafik sorununu 3 yıla kadar çözeceğiz" vaatlerine Topbaş'tan jet yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün "trafik sorununu 3 yıla kadar çözeceğiz" vaatlerine yanıt verdi. Kadir Topbaş, "Birileri kalkıp 'İstanbul'un ulaşımını biz çözeriz' diyorlar. Dünyanın bütün kıtalarını gezmiş birisi olarak, biliyorum ki dünyada ulaşım bütün şehirlerde aynı problem. Bizim ulaşımla ilgili yaptığımız çalışmalar dünyanın da dikkatini çekiyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında Bağcılar'da riskli alan ilan edilen Kirazlı Mahallesi'ndeki 92 daireli 9 binanın yıkımını yerinde inceledi. Törene Kadir Topbaş'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İstanbul Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, ev sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul'a yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş, "Muhalefetin genel başkan yardımcılarından birisi diyor ki 'biz gelirsek adamımız da var, paramız da var'. Bizim kasadaki paraya göz dikmişler. Para mı getirecek, bizim paramız var diyor. Bizim biriktirdiğimiz, dişimizden arttırdığımız, tencerede pişirip kapağında yediğimiz kaynağa paramız var diyorlar. Biz her zaman söylediğimiz sözlerin arkasında durduk. Doğruluktan şaşmadık. İlkelerimiz ve prestijlerimiz bunlar. İstanbul Türkiye nasıl gelişiyor ve gelişecek hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

"İSTANBUL'UN BAŞINA GELEN TECRÜBELİ OLMALI"

İstanbul'un tesadüflere terk edilemez gerektiğini söyleyen Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'un başına geçecek olan kişinin tecrübeli, gayretli, azimli olan ve milletini bilen yönetimlerle ihtiyacı olduğunu ve bunların başa geçmesi gerektiğini ifade etti.

"Medeniyetler kurulmuş, böyle bir şehirde yaşıyoruz" diyen Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu şehir hem yaşayanlar üzerinden bir hak iddia eder, hem gelecek kuşaklara. Geçmişte birçok problemleri olduğu gibi 'su problemlerini çözeceğim' diyenler çıktı ancak ne gariptir ki bütün sorunları çözme işi bize düşmekte. Çöp yığınları sorunu, hava kirliliği sorunlarını yok etmek. Şimdi birileri kalkıp İstanbul'un ulaşımını biz çözeriz diyenler var. Teknik olarak bu yaşa gelmiş birisi olarak dünyanın 4 milyarını yöneten belediyelerin başında birisi olarak, Birleşmiş Milletler'de (BM) danışman kurulu olarak, dünyanın bütün kıtalarını gezmiş birisi olarak, biliyorum ki dünyada ulaşım bütün şehirlerde aynı problem. Bizim ulaşımla ilgili yaptığımız çalışmalar dünyanın da dikkatini çekiyor. Öz kaynaklarla nasıl başarıyorsunuz deniliyor. Sayın Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı sırasında metroları yapacağım, yaptıracağım diyordu. Biz yönetim olarak yapı iznini verebilir miyizi çoktan düşünüyorduk. Ama şunu gördük maliyetimizin 3 katı bedelle yaptırmamız gerekiyordu. Yuvacık barajı gibi nesiller ödeyecekti. Ama biz kendi öz kaynaklarımızla yapıyoruz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)