BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTokyo Borsası yükseldi----

Tokyo Borsası yükseldi

Tokyo Borsası yükseldi
24 Ocak 2013 - 08:26 www.finansgundem.com

Çin'in imalat verisinin ardından yenin zayıflaması üzerine Tokyo Borsası 4 gündür ilk kez yükseldi

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'in imalat verisinin orada iş yapan Japon şirketlerinin kazanç görünümünü desteklemesinin ardından yenin zayıflamasıyla Tokyo Borsası yükseldi; Nikkei 225 Endeksi son 4 günün ilk kazancını kaydetti.
Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota Motor Corp., yenin dolar karşısında değer kaybetmesinin ardından ihracatçıları yukarı taşıdı. Satışlarının yüzde 14'ünü Çin'de kaydeden inşaat makinaları üreticisi Komatsu Ltd., HSBC Çin İmalat PMI Endeksi'nin beklentinin üzerinde gelmesinin ardından yüzde 2.3 primlendi. Ibiden Co. ise iPhone üreticisi Apple Inc.'in 2009'dan bu yana en düşük satış büyümesini açıklaması sonrasında düşüşe geçen Apple tedarikçileri arasındaki kayıplara öncülük etti.
Nikkei 225 Endeksi erken saatlerde yüzde 0.4 düşmesinin ardından toparlandı ve yüzde 1.2 kazançla 10,609.21 puana çıktı. Geniş kapsamlı Topix Endeksi yüzde 1 artışla 896.43 puana yükseldi. Endeksteki 33 sektör grubunun 28'i kazanç sağladı. Hisseler, Japonya Ekonomi Bakanı Yardımcısı Yasutoshi Nishimura'nın yenin dolar karşısında 100 seviyesine gerilemesinin sorun teşkil etmeyeceğini söylemesi üzerine kazançlarını artırdı.
Çin'in imalat verisinin çok iyi olduğunu ve Çİn'in ekonomik toparlanmasının devam ettiğini doğruladığını beliten AMP Capital Investors Ltd.'ın strateji müdürü Shane Oliver, ancak bunun hisselerde tam olarak fiyatlanıp fiyatlanmamış olabileceğini söyledi.
Topix Endeksi 14 Kasım'da genel seçimlerin ilan edilmesinden bu yana yüzde 23 yükseldi. Endeks geçtiğimiz hafta merkez bankasının, başbakan Shinzo Abe'nin baskılarına dayanamayarak para politikasını genişleteceği iyimserliği üzerine 1986'dan bu yana en uzun süreli kazanç dönemini kaydetti. Topix Endeksi defter değerinin 1.06 katından işlem görürken, Standard&Poor's 500 Endeksi defter değerinin 2.06, Stoxx Europe 600 Endeksi ise 1.48 katından fiyatlanıyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)