BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTokyo Borsası karışık seyretti----

Tokyo Borsası karışık seyretti

Tokyo Borsası karışık seyretti
09 Nisan 2013 - 08:14 www.finansgundem.com

Yenin son 4 yılın en düşüğüne gerilemesi ile hisselerin kısa zamanda çok fazla yükseldiği endişesi arasında kalan Tokyo Borsası dalgalı seyir izledi

Hisselerin çok kısa zamanda çok fazla yükseldiği endişesi ve yenin 4 yılın en düşüğüne gerilemesiyle Topix Endeksi, kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.
Dünyanın en büyük fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc., tüketici elektronikleri üreticilerindeki yükselişin etkisiyle yüzde 1.9 değerlendi. Makine parçaları üreticisi Okuma Corp., Credit Suisse AG'nin şirketteki yatırım notunu yükseltmesinin ardından yüzde 8.6 tırmandı. Japonya'nın piyasa değeri bakımından en büyük imar şirketi Mitsubishi Estate Co., sektörün 5.5 yılın en yüksek düzeyine çıkması sonrasında gayrimenkûl şirketlerini aşağı taşıdı. Credit Saison Co., tüketic bankalarının dün 2009'dan bu yana en büyük sıçramasını yapmasının ardından bugün yüzde 6.6 düştü.
Topix Endeksi yüzde 0.1 kayıpla 1,100.3 puana geriledi. Endeks yüzde 1 kazanç ile yüzde 0.3 kayıp arasında gidip geldi. Topix Endeksi dün 4. gününde de yükselerek Eylül 2008'den bu yana en yüksek seviyesinden kapandı. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.1 kazançla 13,202.83 puana çıktı. Endeksteki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 32 üzerinde seyretti.
Yenin beklenenden daha fazla zayıfladığını ve bunun da şirketleri olumlu etkileyeceğini söyleyen Shinkin Asset Management Co.'nun kıdemli fon yöneticilerinden Tomomi Yamashita, düşüşlerin hisse almak için iyi bir zaman olabileceğini belirtti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)