BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTokyo Borsası karışık seyretti----

Tokyo Borsası karışık seyretti

Tokyo Borsası karışık seyretti
31 Ocak 2013 - 08:45 www.finansgundem.com

Japonya'da sanayi üretiminin beklentinin altında kalmasıyla Tokyo Borsası dalgalı seyir izledi

Sanayi üretiminin beklentinin altında kalması ve bilanço rakamlarının en yoğun gününü yaşadığı Ocak'ın son gününde Tokyo Borsası kazançlar ve kayıplar arasında gidip geldi.
Dünyanın en büyük oyun konsolleri üreticisi Nintendo Co., Wii U.'ların satışlarının beklentinin altında olmasından ötürü operasyonel zarar tahmininde bulunması üzerine yüzde 5 değer kaybetti. Japonya'nın en büyük 2. ekonomisi Sumitomo Mitsui Financial Corp., net gelirin neredeyse 2 katına çıkması ve bankanın rekor yıllık kâr beklemesiyle yüzde 5 primlendi. Robot üreticisi Fanuc Corp. yüzde 1.3 düştü.
Nikkei 225 Endeksi erken saatlerde yüzde 0.2 yükselmesinin ardından günü yüzde 0.1 kayıpla 11,005.76 puandan kapadı. Endeks dün Nisan 2010'dan bu yana en yüksek seviyesine işaret ederek, 6. ayını da kazançla kapamaya hazırlanıyor. Nikkei 225 Endeksi Ağustos 2009'dan bu yana en uzun süreli kaznaç dönemine işaret ediyor. Değer kazanan 7 hisseye karşılık 8 hissenin değer kaybettiği Topix Endeksi yüzde 0.5 kazançla 939.01 puana çıktı.
Yendeki düşüşün satış ve kazançlara henüz tam yansımamasından ötürü bazı yatırımcıların ihtiyatlı davrandığını belirten Parry International Trading Ltd.'ın Hong Kong'taki yönetici direktörlerinden Gavin Parry, Japonya'nın Mart'ta sonlanacak olan mali yıl sonu rakamlarının, yendeki gelişmeleri daha iyi yansıtacağını öngördü.
Topix Endeksi 14 Kasım'dan bu yana Başbakan Shinzo Abe'nin yeni hükümetinin deflasyonu sonlandırmak için gerekli adımları atacağı iyimserliği sayesinde yüzde 30 yükseldi. Endeks defter değerinin 1.1 katından fiyatlanıyor. Bu oran Standard&Poor's 500 Endeksi için 2.25 ve Stoxx Europe 600 Endeksi için 1.62 katında seyrediyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)