BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTokyo Borsası karışık seyretti----

Tokyo Borsası karışık seyretti

Tokyo Borsası karışık seyretti
28 Ocak 2013 - 08:02 www.finansgundem.com

1970'den bu yana en uzun süreli kazancını kaydeden Tokyo Borsası kazanç rakamları endişeleri üzerine dalgalı seyir izledi

Fanuc Corp. ve Advantest Corp.'un kazanç endişeleri üzerine kayıplara öncülük etmesiyle Tokyo Borsası dalgalandı; Nikkei 225 Endeksi 1970'den bu yana en uzun süreli haftalık kazanç dönemini kaydetmesi sonrasında geri adım attı.
Fabrika robotları üreticisi Fanuc, kâr tahminini aşağı çekmesinin ardından yüzde 5.2 düştü ve Nikkei 225 Endeksi'ndeki kayıplara öncülük etti. Dünyanın en büyük bellek çipi testerları üreticisi Advantest, operasyonel kâr hedefini tutturamayacağı haberi üzerine yüzde 4.4 değer kaybetti. China Daily gazetesinin oyun konsolü ithalatındaki yasağı kaldırabileceğini yazması sonrasında Nintendo Co. yüzde 2.8 ve Sony Corp. da yüzde 8.3 primlendi.
Nikkei 225 Endeksi erken saatlerde yüzde 0.7 kazanç ve yüzde 0.6 kayıp arasında gidip gelmesinin ardından yüzde 0.4 kayıpla 10,882.49 puana geriledi. Endeks 25 Ocak'ta 11 hafta ile son 43 yılın en uzun süreli haftalık kazanç dönemine işaret etmişti. Daha geniş kapsamlı ve 1994'ten bu yana yen hareketlerine en duyarlı gösterge olan Topix Endeksi, Dolar/Yen paritesindeki dalgalanmaların etkisiyle yüzde 0.8 kazanç ve yüzde 0.2 kayıp arasında yön bulmaya çalıştı.
Hisselerin geleceği konusunda hâlâ iyimser olduğunu belirten Tokyo'daki Daiwa SB Investments Ltd.'ın yatırım yöneticilerinden Masayuki Kubota, politika yapıcıların ekonomik teşvik önlemlerinin yeni zayıflattığını ABD'den gelecek ekonomik verilelerin güçlü olmasının beklendiğini ve Çin ekonomisinin toparlanmaya başladığını, ancak kısa vadede yatırımcıların satış için bahane arayarak şirket bilançolarına baktığını söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)