BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivTogg'un en beğenilen rengi belli oldu----

Togg'un en beğenilen rengi belli oldu

Togg'un en beğenilen rengi belli oldu
07 Kasım 2022 - 00:09 www.finansgundem.com

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un, geçtiğimiz günlerde ilk süreçte 6 farklı renk opsiyonu olacak şekilde üretileceği açıklanmıştı.

Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'un ilk aracı 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve birçok misafirin katılımıyla düzenlenen tören ile birlikte banttan indirildi.

Aynı zamanda 18 Temmuz 2020'de temeli atılan Gemlik Togg Fabrikası'da 29 Ekim'de görkemli bir törenle açılmış oldu.

Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'un Türkiye'den esinlenerek belirlenen 6 farklı rengi paylaşılmıştı.

Renkler açıklandığı günden itibaren yoğun ilgi gördü.

"Gemlik" zeytin ağaçlarının gölgesindeki mavi suları, "Anadolu" Anadolu topraklarındaki cana yakınlık ve tutkuyu yansıtan kırmızıyı, "Oltu" taşın göz alıcı siyahlığını, parlak dokusunu, sağlam yapısını, "Kula" Kula'nın doğal yapısı, kayaçları ve vadileriyle yerkürenin milyonlarca yıllık geçmişini bugüne taşıyan gri ihtişamını, "Kapadokya" Kapadokya'nın olağanüstü güzellikteki doğa harikası peri bacalarının toprak ve kum bejini, "Pamukkale" ise travertenlerin göz kamaştıran beyazlığını ifade ediyor.

Renk anketine büyük ilgi

Renkler açıklandıktan sonra Togg sosyal medya üzerinden 500 bin kişinin katılımıyla renk anketi başlattı. Ankete katılanların yüzde 68'i favori renk olarak 'Kapadokya' rengini seçti.

Togg'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sizlerden gelen 500.000'den fazla yorum ve etkileşimi inceledik. Renk anketimizin birincisi Kapadokya oldu. Sosyal medya hesaplarımızdan anketimize katılan herkese teşekkür ederiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk araç için sipariş vermişti. Emine Erdoğan ise sosyal medya paylaşımı Togg'un 'Anadolu Kırmızısı' renginde karar kıldıklarını açıklamıştı.

Togg nasıl üretildi: İşte cevabı!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg paylaşımı

 

Togg dünya medyasında

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bilgi talebi09 Kasım 2022 16:16

    Anlamadığım bir konu var.Bir zamanlar devrim adlı bir oto varmış.Onu Anadol marka onları da murat 124 , Doğan gibi otolar takip etmiş bu otolar ithal edilmediğini biliyorum.O zaman bu otolar nasıl ve nerede   üretildi.Bu konuda açıklama yapılırsa sevinir bilgi sahibi olurum.

  • Mso07 Kasım 2022 08:12

    Ben türbe yeşili istiyorum