BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTOBB Başkanı kadroyu tamam etti----

TOBB Başkanı kadroyu tamam etti

TOBB Başkanı kadroyu tamam etti
20 Eylül 2013 - 16:47 www.finansgundem.com

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, seçimlerden sonra yeni bir kurul oluşturdu.

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği), 365 oda ve borsaya kayıtlı 1 milyon 300 bin üyesiyle Türk iş dünyasının en büyük çatı örgütü. TOBB’un başkanlığını 12 yıldır Rifat Hisarcıklıoğlu yürütüyor. Hisarcıklıoğlu, en son 1 Ağustos’ta yapılan seçimlerde dört yıllığına yeniden başkan seçildi. Ancak kendisi dahil 14 kişilik yönetimde dokuz yeni isme yer verdi. Öğrendiğimize göre Hisarcıkoğlu, seçimlerden sonra yeni bir kurul oluşturdu. Adını da TOBB Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu olarak belirledi.
Kurul, TOBB’un stratejilerine yön verecek bir beyin takımı olma özelliğini taşıyor. 25 kişilik kurulda Hisarcıklıoğlu’nun geçmiş yönetimde uzun yıllar birlikte çalıştığı isimler de var: Bunlar arasında İstanbul Ticaret Odası eski Başkanı Murat Yalçıntaş, Manisa Ticaret Odası Başkanı Bülent Koşmaz, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız var. Ayrıca seçimler öncesinde TOBB Başkanı’na yedi bölge adına destek veren isimlerden Kütahya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Nafi Güral, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu da bu yeni kurulda yer aldı.
Başkan Hisarcıklıoğlu’na yakın kaynaklar, “Başkan bu isimlerin yanı sıra yeni bir proje olduğunda yakınlarıyla hep istişare ederdi. Şimdi resmi bir kurul kurarak, bu danışma mekanizmasına kimlik kazandırdı” diyor. Öğrendiğimize göre, TOBB Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu ilk toplantısını 7 Eylül Cumartesi günü Ankara’daki TOBB Merkezi’nde gerçekleştirdi. Basına kapalı yapılan toplantının önemli bir konuğu da vardı. Bu konuk, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan başkası değildi.
Kulağımıza gelenlere göre, toplantıda tarımdan cari açığa, dolardaki hareketlilikten teşviklere kadar birçok konu konuşulmuş. Toplantıda ilk olarak TOBB’un desteklediği TEPAV (Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı) Türkiye’nin ekonomik görünümüyle ilgili bir sunum yapmış. Burada ekonomiyle ilgili iki risk öne çıkmış. Biri yüksek cari açık, diğeri ise Türkiye’nin tasarruf açığı… Ali Babacan raporu dikkatle dinlemiş. TOBB’un yeni kurulunun üyelerinin sorularını tek tek yanıtlayan Babacan’ın katıldığı bu toplantının tam altı saat sürmüş.
(PARA)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)