BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTMSF, Akın Çorap'ı satışa çıkarıyor----

TMSF, Akın Çorap'ı satışa çıkarıyor

TMSF, Akın Çorap'ı satışa çıkarıyor
11 Kasım 2022 - 08:52 www.finansgundem.com

FETÖ'yle ilişkili olduğu gerekçesiyle el konulan Akın Çorap TMSF tarafından satışa çıkarılacak.

Türkiye'nin en büyük çorap fabrikaları arasında bulunan Akın Çorap Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılıyor. 

TMSF'nin kayyum olarak atandığı Akın Çorap ile Sufi Çorap’a ait mal, hak ve varlıklar ile sözleşmelerden Fon Kurulu Kararı ile oluşturulan ve satışına karar verilen “Akın Çorap Ticari ve İktisadi Bütünlüğü” satışa çıkarıldı.

Sözcü'nün haberine göre Akın Çorap için 233 milyon 500 bin TL muhammen bedel hesaplandı. Kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle düzenlenecek ihaleye son teklif verme tarihi 13 Aralık 2022 olarak belirlendi.

İhale 14 Aralık günü TMSF’nin İstanbul Esentepe’deki binasında gerçekleştirilecek.

AK PARTİ’Lİ CANİKLİ’YLE İLGİLİ İDDİALAR

CHP’nin, Akın Çorap konusunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ile ilgili iddialarına Canikli şu açıklamayı yapmıştı:

“Akın Çorap Şirketi'nden, tarafımca kurdurulduğu iddia edilen Şirket'e veya başka herhangi bir gerçek veya tüzel kişiye doğrudan veya dolaylı olarak yukarıda sayılan yöntemlerle veya başka yöntemlerle kaynak aktarıldığına dair en küçük bir delil ve belge var mıdır? Hayır? Akın Çorap Şirketi'nden herhangi bir gerçek veya tüzel kişiye kaynak aktarıldığını gösteren hiçbir bilgi, belge ve delil bulunmamaktadır.”

5 YILDIR TMSF YÖNETİMİNDE

2017’de FETÖ terör örgütü ile bağlantıları nedeniyle el konulan ve TMSF’nin kayyum olarak atandığı Akın Çorap yaklaşık 50 yıl önce kuruldu. İstanbul ve Giresun’da iki büyük fabrikası bulunan şirkette 650 kişi çalışıyordu. Yıllık 85 milyon çift çorap üreten ve 50 milyon cirosu olduğu belirtilen şirket Türkiye’nin en büyük 5 çorap üreticisinden biri konumundaydı.

ÜÇ OĞLU DA TUTUKLANDI

Şirketin kurucusu Ali Yarkın, Bank Asya'nın da ortakları arasındaydı. Yarkın'ın üç oğlu; İhsan, Uğur ve Fatih Yarkın kardeşler de FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.

TMSF, Aynes'i bir kez daha satışa çıkardı

 

TMSF, Aynes'i satışa çıkardı

 

TMSF üç şirketi satabilecek

 

TMSF’den Naksan ve Royal Halı’yla ilgili satış kararı

 

TMSF, Akfel Gaz Grubu hisselerini satışa çıkardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)