BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTL’de rüzgâr yön değiştirdi----

TL’de rüzgâr yön değiştirdi

TL’de rüzgâr yön değiştirdi
29 Mart 2021 - 11:54 www.finansgundem.com

Geçen hafta hızlı yükseliş yaşanan kurlarda, yukarı yönlü hareket piyasaların açılması sonrasında da sürüyor.

Merkez Bankası Başkanı değişimi sonrası “ekonomi politikalarında değişiklik olacak mı?” sorusunun gündeme gelmesi ile hızlı yükseliş yaşayan dolar/TL kuru, geçen haftayı 8,14 seviyesinden kapatmıştı. Kurda hafta boyunca yaşanan yüzde 10’luk yükseliş, yeni haftanın ilk işlem gününde de devam ediyor. Seans içinde en düşük 8,0170’i gören kur, gün ortasına doğru yönünü yukarı çevirdi ve 8,1770 seviyesini gördü. Euro/TL’de ise 9,6345 seviyesi görüldü.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, bu sabah yaptığı yazılı röportajda, "Nisan veya sonrasındaki aylarda PPK kararıyla ilgili hemen faiz indirilecek şeklinde önyargılı bir yaklaşımı doğru bulmuyorum." dedi.

Piyasalarda TL’de negatif fiyatlamaya ek olarak dünya çapında da doların güçlenmesiyle kur cephesinde hareketlilik sürüyor. Dolar Endeksi 93,0 seviyesine yaklaşarak Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesini görürken, euro/dolar paritesi de 1,18 seviyesinin altında fiyatlanıyor.

Dolarda güçlenme sürecek!

Dolarda kısa vade yukarı hareketin devamı gelebilir

'Hemen faiz indirilecek' önyargısı doğru değil!

 

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip IŞIK30 Mart 2021 21:56

    Yeni TCMB başkanı hemen toplantı tarihini öne çekip, 5 Nisan pazartesi günü faizleri aynı bırakarak, gerektiğinde daha da sıkılaşmaya gidileceğini AÇIKLAMALIDIR. Çünkü doların ulaştığı seviye KALICI OLURSA, ENFLASYONU da yukarı çekecektir. Bu hamle gelmelidir. Ne bekliyorlar.

  • Osman ÇALIŞKAN29 Mart 2021 22:19

    Ne geçti elinize Sayın Naci AGBAL'ı görevden almakla. Neyi düzelttiniz , iyileştirdiniz? Hiç piyasaların bütün düzenini, tüm beklentileri bozdunuz. Hani amacınız yabancı yatırımcı çekmekti. Hepsi yalınayak kaçtı. GÜVEN'i nasıl tesis edeceksiniz?

  • Hep ters taraftayım29 Mart 2021 16:52

    Şu rüzgara bi ayak uyduramadım gitti..

  • acacu29 Mart 2021 16:04

    Hem faiz yüksekte kaldı ve yakın zamanda indirilebilecek gibi görünmüyor, hem dolar ve euro yükseldi, enflasyon ateşine odun atmış olduk, hem yabancılar zararına bile olsa satıp borsadan ve tahvilden kaçıyor, yatırımlarımız 1 haftada eridi. Ee ne geçti elimize başkanı görevden alarak?

  • azmi29 Mart 2021 13:20

    Ağbal ile kazanılan kredibilite , ani bir kararla görevden alınmasıyla kayboldu. Yeni başkan faiz indirimi yanlısı olmasına rağmen şu anda bunun mümkün olmadığını söylediğinde Ağbal politikalarını teyid etmiş oldu ama  işten geçti. Faizi daha da arttırsanız para faize gitmez. Hele ki döviz altınınızı türk lirasına çevirin söylemlerinden sonra güven yeniden kısa zamanda geri gelmez

  • pudra şekeri29 Mart 2021 12:30

    erken seçime kadar TL'de kaotik durum devam eder. reform paketi dedikleri "kamuda otomobil israfına son" dışında birşey değildi. onu da pudra şekerini burnuna çeken birkaç dangozu hapse atarak gerçekleştirdiler

  • ŞERAFETTİN29 Mart 2021 12:29

    Faizi enflasyon altı verdigin müddetçe imkanı yok dövizi kıramazsın sahte enflasyon onaltı gercek enflasyon yüzde altmış gıdada yüzde yüze giderken reel faiz vererek mevduat faizini değerine yükselteceksin zaman kazanıp böyle palavradan en ufak değeri olmayan faiz artışlarının en ufak değeri yoktur zarardan başka

  • Bika29 Mart 2021 12:16

    Bu nasıl rüzgarsa, TL alabora.