BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTL, gücünü korumaya devam edecek----

TL, gücünü korumaya devam edecek

TL, gücünü korumaya devam edecek
19 Şubat 2021 - 11:13 www.finansgundem.com

Dolar/TL, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 6,9780 seviyesinde işlem görüyor.

Dün, en düşük 6,9223 en yüksek 7,0103 seviyelerini gören dolar/TL, günü bir önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 6,9757'den tamamlamıştı.

Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla bir önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 6,9780'den işlem görüyor.

Euro/TL, aynı dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 8,4510'dan, sterlin/TL de yüzde 0,2 değer kazancıyla 9,7570'ten satılıyor.

Euro/dolar paritesi yüzde 0,2 artışla 1,2110 seviyesinde dengelendi. Dolar endeksi, 90,4-90,7 dar bandında sakin bir seyir izliyor.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında sanal ortamda düzenlenecek G7 Liderler Zirvesi ve dünya genelinde açıklanacak öncü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edileceğini belirtti.

Piyasalar kapandıktan sonra yayımlanması beklenen uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesinin yatırımcıların gündeminde olduğunu bildiren analistler, ABD'de hayata geçirilmesi planlanan ekonomik destek paketi ve yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına ilişkin haber akışının gündemin odağındaki yerini koruduğunu ifade etti.

Fitch Ratings'in, Türkiye değerlendirmesinde genel olarak bir değişiklik beklenmemesine karşın not ve görünümün yükseltilebileceğine dair ihtimali dile getiren analistler de bulunuyor. Fitch Ratings, Ağustos 2020'de Türkiye'nin kredi notunu "BB-" olarak teyit ederken, not görünümünü ise "durağan"dan "negatif"e çevirmişti.

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan forex bülteninde, “Düşüş eğiliminde olan Dolar/TL kurunda Türk Lirası lehine işlemlerin devamı durumunda sırasıyla 6,9350 ve 6,8878 seviyelerine doğru geri çekilmeler olabilir. Kurun 7,0051 üzerindeki fiyatlamalarında ise 7,0850 direncine doğru yükseliş kaydedilebilir” denildi.

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan analizde de, “TCMB PPK, dün yaptığı toplantının ardından piyasa beklentisine paralel olarak faizlerde değişikliğe gitmedi. Fiyat istikrarını sağlamak adına gerektiği takdirde ek sıkılaştırma yapılacağı bir kez daha vurgulandı. Kararın ardından kurda hafif aşağı yönlü bir hareket izlense de, sabah saatlerinde tekrar 6.95-7.00 bandında dalgalanma görülüyor. Kurda kısa vadede 6.90 ilk destek, 7.10 ilk direnç seviyesi olarak izlenmelidir. 7.10 seviyesi aşılmadıkça, olası yukarı yönlü hareketlerin tepki niteliğinde kalmasını ve yatay-dalgalı seyrin bir süre daha devam etmesini bekleriz. Benzerlerine göre yılbaşından bu yana dolara karşı en iyi performansı gösteren para birimi olan TL’nin gücünü korumaya devam edeceğini düşünüyoruz. Bugün Fitch’in Türkiye’ye ilişkin kredi notu değerlendirme raporunu açıklaması bekleniyor. "

Borsa çöküşü neden yatırım fırsatı yaratıyor?

Rusya faiz indirimine hazırlanıyor

BİST 100 endeksinde ayrışma sürecek mi?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)