BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTL dolar karşısında güç kazandı----

TL dolar karşısında güç kazandı

TL dolar karşısında güç kazandı
26 Ekim 2015 - 22:11 www.finansgundem.com

Türk Lirası dolar karşısında seçimlerden ne sonuç çıkarsa çıksın hükümetin kurulacağına ilişkin umutların artmasından destek buldu

Türk Lirası, yatırımcıların, Pazar günü yapılacak seçimlerde herhangi bir partinin te başına iktidara gelememesi durumunda bile, politikacıların beş ay süren siyasi kilitlenmeye son vereceği ve koalisyon hükümeti oluşturacağı yolundaki beklentilere dayanarak değer kazandı ve gelişen piyasa para birimleri arasında en fazla kazandıran para oldu.

Türk Lirası dolar karşısında yüzde 0.7 değer kazanarak, TSİ 18:41'de 2.8892 seviyesine çıktı ve Bloomberg'in takip ettiği 24 gelişen piyasa parası arasında en iyi performansı gösterdi. Lira Ekim ayında yüzde 7.4 değer kazandı ve Mayıs ayından bu yana ilk aylık kazancına yöneldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucularından biri olduğu AK Parti'nin, Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın CNN Türk'e verdiği demeçte, bu kez bir ittifak kurmak için daha istekli olacağını söyledi.

Türkiye'nin kredi riski, AK Parti'nin Haziran seçimleri sonrası 2002'den bu yana ilk kez parlamentoda çoğunluğu kaybetmesi ve siyasi grupların koalisyon hükümeti kurmayı başaramamasının ardından ülkenin finans piyasalarının gelişen piyasalardaki yavaşlamaya daha duyarlı hale gelmesi ile birlikte yükseldi. Ancak seçimlerden çoğunluk çıkmasa bile koalisyon hükümetinin kurulabileceği beklentileri Türk varlıklarına yönelik iştahın artmasına neden oldu.

Londra'da Union Bancaire Privee stratejisti Koon Chow, Bloomberg News'a yaptığı değerlendirmede, "İnsanlar seçimlerden sonra bir koalisyon kurulacağı konsusunda daha umutlu hale geliyor," dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)