BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTkaçev: Türkiye'ye ihraç etmeye başlayabiliriz----

Tkaçev: Türkiye'ye ihraç etmeye başlayabiliriz

Tkaçev: Türkiye'ye ihraç etmeye başlayabiliriz
11 Mart 2018 - 13:59 www.finansgundem.com

Rusya Tarım Bakanı: ''Yakında Türkiye'ye et, süt ve balık ihraç etmeye başlayabiliriz'' dedi

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Rusya'dan Türkiye'ye et, süt ve balık ihracatının yakın gelecekte başlayabileceğini söyledi.

TASS haber ajansına konuşan Rus Bakan, "Türkiye'nin yakın gelecekte Rus et, süt ve balık ürünlerini kendi pazarına kabul etmesini bekliyoruz" dedi.

Tkaçev ayrıca, bu konuyla alakalı Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor’un Türk yetkililerle sürekli temas halinde bulunduğunu, bu 3 grup ürünün en yakın zamanda Türk pazarına girmesini ve Türk tüketiciler tarafından beğenilmesini umduğunu belirtti.

Türk jetlerinin Suriye sınırında bir Rus savaş uçağını düşürmesi nedeniyle 2016’da yasaklanan Türk tarım ürünlerinin Rusya'daki marketlerde tekrar yerlerini aldığını hatırlatan Rus Bakan, Rusya’nın da Türkiye’den aldığı tarım ürünlerinin çeşidini artırmaya devam edeceğini söyledi.

Tkaçev ayrıca, Rusya ve Türkiye arasındaki genel işbirliğinin olumlu bir çizgide ilerlediğini söyledi. Tkaçev, iki ülke arasındaki tarım ve gıda ürünleri ticaret hacminin 2017'de, bir önceki yıla göre yüzde 21 oranında artarak 2.8 milyar dolara ulaştığı söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)