BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTıp merkezinde skandal: Yanlış anestezi ölüme götürdü!----

Tıp merkezinde skandal: Yanlış anestezi ölüme götürdü!

Tıp merkezinde skandal: Yanlış anestezi ölüme götürdü!
17 Ekim 2021 - 09:33 www.finansgundem.com

Böbrek taşı kırdırmak için İstanbul Eyüp'teki bir Tıp Merkezinde tedaviye alınan Burçin Demircioğlu, yanlış anestezi sonucu hayatını kaybetti.

40 yaşındaki genç adam, böbrek taşı kırdırmak için gittiği hastanede verilen anestezi sırasında fenalaştı. Tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden genç adama verilen anestezinin usulüne uygun yapılmadığı tespit edildi. Anestezi uzmanı hatalı bir işlem yapsa dahi bunun ölüme sebebiyet vermeyeceğini söyleyerek suçlamaları reddetti.

Sabah'taki habere göre; İstanbul Eyüp'teki bir Tıp Merkezine başvuran Demircioğlu, 3 seans taş kırdırma işlemi satın aldı. İlk iki seans sonrası 3. Kez seansa girmek üzere merkeze gitti. İşleme başlarken anestezi verilen Demircioğlu, işlem sırasında rahatsızlandı. Burçin Demircioğlu, doktorların müdahale etmesine rağmen kurtarılamayarak vefat etti.

ADLİ TIP: ANESTEZİ ÖLDÜRDÜ

Burçin Demircioğlu'nun eşi Nesrin Demircioğlu, eşinin ölümüyle ilgili şikayetçi oldu. Dosya, Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Ali Tıp, anestezi uzmanının anestezi yönetimini usulüne uygun yapmadığı bu suretle tıbbı uygulama hatasının olduğunun bildiren bir rapor sundu.

Tıp merkezindeki anestezi işlemi uzmanı Doktor Hüsamettin Keşküş'ün olayla ilgili ifadesine başvuruldu. Keşküş, kendi yaptığı hatalı bir işlem olsa dahi bunun ölüme sebebiyet veren bir durum oluşturamayacağını beyanla ederek, suçlamaları reddetti.

TAKSİRLE ÖLÜME NEDEN OLMA SUÇLAMASI

Olayla ilgili savcılık tarafından uzman Doktor Hüsamettin Keşküş hakkında, 'Taksirle Ölüme Neden olma' suçundan dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, Burçin Demircioğlu'nun ölümün kalp-damar hastalığına bağlı olarak gerçekleştiği, taş kırdırma sırasında yaşanan bu olayın anestezi uzmanı şüpheli doktorun hatalı eylemlerinden kaynaklanmış olabileceği iddia edildi. Dava, Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

'Bebeklere yanlış aşı yapıldı' iddialarına soruşturma!

 

Nijerya'da "yanlışlıkla gübre atılan" yemek 24 kişiyi öldürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)