BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTimes: Rusya petrol için Venezuela'ya destek veriyor----

Times: Rusya petrol için Venezuela'ya destek veriyor

Times: Rusya petrol için Venezuela'ya destek veriyor
30 Ocak 2019 - 08:31 www.finansgundem.com

Times: Rusya petrol fiyatlarını yüksek tutmak için Maduro'ya destek veriyor

Times, Venezuela'daki krizi ele aldığı başyazısında "Venezuela'daki trajedi siyasetle ilgili, ancak aynı zamanda petrolle ilgili de" diyor ve Rusya lideri Vladimir Putin'in Maduro'ya verdiği desteğin kısmen ham petrol fiyatlarını yüksek tutma isteğinden kaynaklandığını savunuyor.

BBC Türkçe Servisinin internet sitesinde yer alan habere göre, "Ham hesap" başlıklı yazıda, "Venezuela'nın talihsizliklerinin altında ülkenin petrol zenginliğinin çok kötü yönetilmesinin yattığı" söyleniyor.

Ülkenin Suudi Arabistan'dan bile büyük petrol yatakları bulunduğunu söyleyen gazete "Ancak 10 yıllık kötü yönetim ve büyük yatırım eksikliği sayesinde, hükümet temel ekipmanlar için gereken parayı sosyal programlarını fonlamak için alırken, üretim yarıya düşüp, son 50 yılın en azına, günlük 1,3 milyon varile geriledi." diye devam ediyor.

Times, şimdi ABD Başkanı Trump'ın da petrolü kullanarak Maduro iktidarını zayıflatabileceğini düşündüğünü söylüyor ve devlet petrol şirketi PDVSA'ya ambargo uygulamanın, gelirlerinin yüzde 90'ı petrole bağımlı olan rejimin kalbine bir hançer olduğunu vurguluyor.

Gazete PDVSA'nın pratikte Venezuela'nın ağır ham petrolünü rafine etme kapasitesi olan Çin ve Hindistan'a satabileceğini, ancak bunun da büyük indirim sağlanarak ve daha çok nakliyat maliyeti ödenerek yapılabileceğini söylüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)