BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTİM Başkanı Gültepe: MB'nin yeni düzenlemeleri elimizi güçlendirdi----

TİM Başkanı Gültepe: MB'nin yeni düzenlemeleri elimizi güçlendirdi

TİM Başkanı Gültepe: MB'nin yeni düzenlemeleri elimizi güçlendirdi
25 Temmuz 2023 - 16:25 www.finansgundem.com

İhracat kredilerinin, sınırlandırıcı tedbirler kapsamı dışında tutulmasının son derece faydalı olacağını belirten TİM Başkanı Gültepe, "Merkez Bankası’nın yeni düzenlemeleri sayesinde hedefe ulaşma konusunda elimiz artık çok daha güçlendi" dedi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yapılan açıklamaya göre TİM Başkanı Mustafa Gültepe, Merkez Bankası’nın (MB) ihracat ve yatırım kredilerini sınırlandırıcı tedbirlerin dışında tutmasının ve reeskont kredilerinde günlük limitin 1,5 milyar TL'ye çıkarılmasının kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı oluşturacağını bildirdi.

Finansmana erişimin uzun süredir ihracatçılar için en öncelikli sorunlardan biri olduğunu hatırlatan Gültepe, "İhracatımız yükseldikçe finansman ihtiyacımız da artıyor. Yükselen talep, yeni yatırımları, yeni yatırımlar, farklı finansal ihtiyaçları beraberinde getiriyor. Ancak uzun süreden bu yana finansmana erişimde sıkıntılarla karşılaşıyorduk. İhracatçılarımızın bu sorununu her platformda dile getirdik. Finansmana erişimin kolaylaştırılması yönündeki beklentimizi 17 Haziran’da ‘İhracatın Şampiyonları’ ödül törenimize katılan Cumhurbaşkanımıza ve ekonomi yönetimimize de arz etmiştik." ifadelerini kullandı.

Gültepe, Merkez Bankası’nın son düzenlemelerine bakıldığında talep ve beklentilerinin önemli ölçüde karşılandığını aktararak, şunları kaydetti:

"İhracat kredilerinin sınırlandırıcı tedbirlerin dışında tutulmasını, reeskont kredilerinde günlük limitin 1,5 milyar TL’ye yükseltilerek KOBİ payının artırılmasını büyük bir memnuniyetle karşıladık. Ayrıca reeskont kredilerinde yüzde 30 ilave ihracat bedeli satış koşulunun kaldırılması ve kredi vadesi boyunca döviz almama taahhüdünden, ithalat ödemeleri kapsamındaki döviz alımlarının istisna tutulması ihracat ailemiz için büyük bir motivasyon kaynağı oluşturacak.

Bunun yanı sıra ihracat kredilerinin, sınırlandırıcı tedbirleri kapsamı dışında tutulması hem istihdamın devamlılığı hem de cari açığın kapatılması açısından son derece faydalı olacaktır. İhracatta bu yıl 265 milyar dolarlık bir hedefe odaklanmıştık. Merkez Bankası’nın yeni düzenlemeleri sayesinde hedefe ulaşma konusunda elimiz artık çok daha güçlendi."

Gültepe: Yüzde 10 pahalı da olsa Avrupalının tercihi Türk malı

 

TİM Başkanı Gültepe ihracat hedefini açıkladı

 

TİM Başkanı Gültepe, mayıs ayı dış ticaret rakamlarını değerlendirdi

 

Gültepe: İhracatta nisan ayındaki düşüş kısa süreli ve geçici

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)