BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTiktok'a bir yasak da ABD merkezli banka Wells Fargo'dan----

Tiktok'a bir yasak da ABD merkezli banka Wells Fargo'dan

Tiktok'a bir yasak da ABD merkezli banka Wells Fargo'dan
15 Temmuz 2020 - 18:37 www.finansgundem.com

ABD merkezli banka Wells Fargo, gizlilik ve güvenlik endişeleri nedeniyle sosyal medya platformu TikTok’un şirket cihazlarında kullanılmasına yasak getirdi.

Banka tarafından medyaya yapılan açıklamada az sayıda çalışanın TikTok’u şirket telefonlarına yüklediği belirtildi. Açıklamanın detaylarında “Şirkete ait telefonların sadece bankayla ilgili işlerde kullanılması gerektiğinden ve TikTok’un gizlilik ve güvenlik denetimleri ve uygulamaları ile ilgili endişelerimiz nedeniyle çalışanlarımızı uygulamayı telefonlarından kaldırmaya yönlendirdik.” ifadeleri kullanıldı.

Çinli firma ByteDace'in sahibi olduğu video paylaşım uygulaması TikTok, son iki yıldır batı ülkelerindeki popülerliğini artırıyor. Bununla birlikte şirket, Çin hükümeti ile olan yakın ilişkileri ve kullanıcı verisi toplama konuları nedeniyle zaman zaman eleştirilerin hedefi haline geliyor.

Geçtiğimiz hafta Amazon da çalışanlarına TikTok’u şirket telefonlarından kaldırmalarını isteyen bir e-posta göndermiş ancak daha sonra yaptığı bir açıklama ile mailin yanlışlıkla gönderildiğini belirtmişti. TikTok yöneticileri, Wells Fargo gelişmesine dair CNN’e yaptıkları açıklamada “Umarız Wells Fargo'nun endişeleri şeffaf diyalog yoluyla cevaplanabilir, böylece şirketin çalışanları topluluğumuza katılmaya ve hizmetlerimizden yararlanmaya devam edebilir.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)