BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTicari krediler sıkılaşacak, bireysel değişmeyecek----

Ticari krediler sıkılaşacak, bireysel değişmeyecek

Ticari krediler sıkılaşacak, bireysel değişmeyecek
02 Ekim 2020 - 15:00 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Banka Kredileri Eğilim Anketi'ne göre, yılın dördüncü çeyreği için beklentiler tüm işletme kredilerinde standartların sıkılaşacağı, tüm bireysel kredilerde ise temelde aynı kalacağı yönünde oluştu

TCMB'nin 3.çeyrek döneme ilişkin "Banka Kredileri Eğilim Anketi" yayımlandı.

Buna göre, 2020 yılının üçüncü çeyreğinde, bankaların işletmelere kullandırdıkları kredilerden, yabancı para cinsinden açılan krediler dışındaki tüm işletme kredi türlerinde standartların gevşetildiği gözlendi. Bireysel kredilere uygulanan standartlar incelendiğindeyse, standartların konut ve taşıt kredilerinde aynı kaldığı, diğer bireysel kredilerde ise gevşetildiği görüldü. Yılın dördüncü çeyreği için beklentiler tüm işletme kredilerinde standartların sıkılaşacağı, tüm bireysel kredilerde ise temelde aynı kalacağı yönünde oldu.

Ankette şu sonuçlar ortaya çıktı:

"Anket sonuçları kredi talebi açısından incelendiğinde, yılın üçüncü çeyreğinde işletmelere kullandırılan tüm kredi türleri ve tüm bireysel kredi türlerinde artış gözlenmektedir. Yılın dördüncü çeyreğine ilişkin beklentiler, yabancı para cinsinden açılan işletme kredileri hariç diğer işletme kredilerinde talebin artmaya devam edeceği, tüm bireysel kredi türlerinde ise talebin azalacağı yönündedir.

Bankaların fon sağlama imkânlarının gelişimi incelendiğinde, yılın üçüncü çeyreğinde yurt içi ve yurt dışı fonlama koşullarının sıkılaştığı görülmektedir. Yılın dördüncü çeyreğine ilişkin beklentiler, yurt içi fonlama koşullarının sıkılaşacağı, yurt dışı fonlama koşullarında ise bir miktar gevşemenin olacağı yönündedir. "

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)