BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTicaret savaşları hedge fonlarını vuruyor----

Ticaret savaşları hedge fonlarını vuruyor

Ticaret savaşları hedge fonlarını vuruyor
10 Temmuz 2018 - 17:06 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump'ın ticaret savaşı, birleşme satın alma anlaşmalarına göre pozisyon alan hedge fonlarını olumsuz etkiliyor

Birleşme ve satın almaların yoğunlaştığı bir yılda şirket evliliklerinden para kazanmaya çalışan hedge fonları zorluk çekiyor.

Söz konusu anlaşmaların değeri yılın ilk yarısında yüzde 43 artış kaydetti ve büyük satın almaların sayısı finans krizi öncesinden bu yana en yükseğine tırmandı.

Bu durumun, birleşme ve satın almalara göre pozisyon alan hedge fonu yöneticileri için verimli bir ortam sunması gerekiyor. Buna karşın birleşme arbitraj fonları olarak bilinen yatırım havuzları bu dönemde para kaybederek bazı yatırımcıların kaçmasına sebep oldu.

Genel piyasa dalgalarından bir ölçüde ayrıştığı varsayılan stratejinin düşük performans göstermesinde kısmen üst düzey anlaşmalara yönelik artan siyasi risklerin bazı fonları hazırlıksız yakalamasından kaynaklanıyor.

Bu yıl tüm zamanların en büyük teknoloji birleşmesi olabilecek Singapur merkezli Broadcom Ltd.'nin Qualcomm Inc.'i satın alma girişimi Trump yönetimi tarafından engellendi. Yine başka bir büyük satın alma ise ABD ile Çin arasındaki gerginliğin etkisiyle ertelendi. Piyasa volatilitesindeki ani yükselişler de hasarı artırıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)