BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTHY her yerden uçuracak----

THY her yerden uçuracak

THY her yerden uçuracak
05 Eylül 2013 - 07:59 www.finansgundem.com

THY Genel Müdürü Temel Kotil, olimpiyatların yolcu sayısını yüzde 10 artıracağını söyledi

İstanbul’un 2020 Olimpiyat adaylığına ilişkin konuşan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, “Türk Hava Yolları olarak, olimpiyat komite üyelerine 'Nereden gelirseniz gelin, ay hariç istediğiniz yerden sizi İstanbul’a direkt getiririz' dediğini söyledi. Kotil, Olimpiyatların İstanbul'da yapılmasının THY'nin yolcu sayısını da yüzde 10 artıracağını bildirdi.
Türk Hava Yolları’nın yurtdışı uçuşları sonrası İstanbul’ a gelen Business Class ve Elite Plus yolcularına özel hizmet verecek olan “Istanbul Lounge Arrival bugün hizmete açıldı. Yeni salonu kurdele keserek hizmete açan Temel Kotil, gazetecilere İstanbul’un 2020 olimpiyat adaylık sürecinide değerlendirdi.
THY EN AZ YÜZDE 10 DAHA BÜYÜYECEK
Kotil, İstanbul'un 2020 Olimpiyatları adaylığına ilişkin sorulan bir soru üzerine de şöyle konuştu,
"İstanbul’a herşey yakışır. 7 bin yıllık kültürü olan alt yapısı olan birçok devlete başkentlik yapmış bir şehir burası. İnşallah olimpiyatlar 2020’de buraya gelecek. İlk olarak kıtalararası olimpiyat gerçekleşmiş olacak. İstanbul Asya ile Avrupanın en anlamlı buluştuğu nokta bir şehir oluyor. Allahın izniyle inşallah güzel haberlerle döneriz. 2020 şimdiden hayırlı olsun. Bunun için herkes çok çalıştı herkese teşekkür ediyorum."
Kotil, İstanbul'un kazanması durumunda THY'nin büyüyeceğini de kaydederek, şöyle konuştu:
"THY olarak bundan çok yararlanmış olacağız. Şirketimize de çok büyük yolcu akımı 2020 yılında gerçekleşir. Biz ülkemizi 2020’ye hazırlıyoruz. 2020’de Allah’ın izniyle İstanbul dünyaya en çok
bağlantı veren dünyanın en çok yere uçan şehri olacak. Olimpiyat komitesine verdiğimiz söz nerden gelirseniz ay hariç sizi buraya direkt getireceğiz. Eğer istanbul 2020 olimpiyatlarını alabilirse 7 yıl boyunca istanbul sürekli gündemde kalacak. Türkiyedeki turizm artışında istanbulun çok önemli bir payı var. İstanbul’un büyüme hızı Antalya'yı geride bıraktı. Olimpiyatları almamız durumunda artacak yolcu sayısı THY’nin en az yüzde 10 büyümesini sağlayacak " dedi. 
OVERBOOK ŞİKAYETLERİ
Overbook denilen ve yasal olarak havayolu şirketlerine fazla bilet satma uygulamasına ilişkin yolcu şikayetleriyle ilgili bir soruyu da Kotil, "Türkiye artık global oyuncu değil ana oyuncu. THY yüzde 28’lik
yüksek bir rakamla büyüyor. Özellikle yurt dışı uçuşlarda büyüyor. Uçaklarda tümüyle overbook daha çok uçağımız olmasını isterdik ama yüzde 28'lik büyüme çok yüksek bir büyüme. Batıdan doğuya doğru
özellikle yüklü bir ekonomik akım var. İstanbul dünyayı batı ve doğu olarak iki parçaya ayırıyor herkes bunu böyle söylüyor " diye yanıtladı.
İNŞALLAH SAĞ SALİM DÖNECEKLER
Kotil, Lübnan'da kaçırılan pilotlarla ilgili olarakta "Kaçırılan pilotlarla ilgili henüz paylaşabileceğimiz bir gelişme yok. Çalışmalar devam ediyor. İnşallah sağ salim evlerine dönecekler " diye konuştu.
YENİ LOUNGE TEMEL KOTİL TANITTI
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Geliş Katı’nda bulunan İstanbul Lounge Arrival’in açılışının ardından davetlilere salonu gezdiren THY Genel Müdürü Kotil, İstanbul’a yurt dışından gelen business ve Elite Plus yolcuların soluklanabileceği bir mekanı hizmete açtıklarını söyledi. Salonu tanıtan Kotil, “İlk olarak Türkiye’de uygulanan bir uygulama. Varan yolcunun dinlenme salonuna 'Arrival Lounge' diyoruz. Uzun yolculuktan gelen Business ve Elit Class kart sahibi yolcularımız havalimanına geldikten ve bagajlarını aldıktan sonra burayı kullanabilir. Buranın amacı bir soluklanmak ve yemek yemek. Ama asıl işadamları için uzun bir uçuştan sonra duşunu alıp, elbisesini değişmesi, otele gitme ihtiyacı duymadan ütüsünü de yaptırabilmesi. Business yolcunun adeta uçmamış buradan işini halledebilirler. Bir THY çalışanı olarak şunu söyleyeyim Frankfurt’ta böyle yerler var. DO&CO tarafından işletilecek. 40 kişi kapasiteli 6 duş yeri ve ütü odamız var. Türkiye' ye herkes daha çok gelsin diye biz bunu yapıyoruz" dedi.
ÜTÜ SERVİSİ VERİLİYOR
Türk Hava Yolları’nın yurtdışı uçuşları sonrası İstanbul’ a gelen Business Class ve Elite Plus yolcularına özel hizmet verecek olan “Istanbul Lounge Arrival saat 05.30 da açılacak saat 13.00’a kadar hizmet verecek. Yolcular sabah erken uçuştan geldikten sonra busalonda duş alabilecek, istirahat edebilecek ve kahvaltılarını yapabilecek. Aynı zamanda salonda verilecek ütü hizmeti alıp otellerine gitmeden iş toplantılarına gidebilecek.
İşletmesini Turkish DO&CO firmasının üstlendiği salonda kahvaltılıklar, tatlı ve tuzlu atıştırmalıklar,  meyveler, çay, kahve çeşitleri ve meyve suları ücretsiz olarak sunulacak. Toplam 38 kişilik oturma kapasitesine sahip olacak 250 metrekarelik salonda 178 metrekarelik aktif alan da yolcuların kullanımına sunulacak. Kalan alanda ise içinde duş ve tuvalet bulunan 6 adet rahatlama kabini, bir adet üst değiştirme odası ve bir adet ütü odası bulunacak. Ütü odasında yolcuların kıyafetlerini ütülemek için bir personel de
bulunacak. Arrival Lounge'dan Business Class yolcularının tamamı, Ekonomi ve Comfort Class yolcularından ise Elite Plus sahip olanlar faydalanabilecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)