BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTHY Avrupa ikinciliğine oynuyor----

THY Avrupa ikinciliğine oynuyor

THY Avrupa ikinciliğine oynuyor
05 Şubat 2013 - 07:07 www.finansgundem.com

THY Genel Müdürü Temel Kotil, uçuş sayısı ve yeni noktaların açılmasıyla THY'nin Avrupa ikincisi olabileceğini söyledi

Atatürk Havalimanı’nın haftalık koltuk arzında Avrupa’da ocak ayı verilerine göre dördüncü sırada olduğunu belirten THY Genel Müdürü Temel Kotil, uçuş sayısının artması ve yeni noktaların açılması ile hedeflerinin ikinci sıraya ulaşmak olduğunu söyledi.
Genel Müdür Kotil, “Londra Heathrow, Paris Charles de Gaulle ve Frankfurt’un ardından İstanbul Atatürk Havalimanı 572 bin 217 ile dördüncü sırada. Önümüzdeki aylarda uçuşlar artacak. Paris ve Frankfurt ile aramızda yaklaşık 50 bin koltuk var. Tahminim bu yaz iki havalimanını da geride bırakarak Avrupa ikincisi olacağız” dedi. Askeri alanın alınması, eski kulenin yıkılarak ek park yerleri oluşturulmasının yerdeki trafiği hızlandıracağını belirten Kotil, “Atatürk Havalimanı’nda trafik akışı hızlandı. Bu yatırımların hayata geçmesiyle 3’üncü havalimanına kadar kapasite yüksek verimlilik ile kullanılacak” dedi. Haftalık koltuk arzında birinciliği 1 milyon 24 bin ile Pekin Havalimanı koruyor. İkinci sırada Atlanta, üçüncü sırada ise Tokyo Haneda Havalimanı var. Bir çok büyük meydanı geride bırakan İstanbul Atatürk Havalimanı ise 16’ncı sırada.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)