BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTestleri geçti: Bayraktar Kalkan DİHA'ya kilit görev!----

Testleri geçti: Bayraktar Kalkan DİHA'ya kilit görev!

Testleri geçti: Bayraktar Kalkan DİHA'ya kilit görev!
07 Nisan 2024 - 17:08 www.finansgundem.com

Baykar tarafından geliştirilen , 30'uncu uçuşunda gerçekleştirilen sistem tanımlama testlerini başarıyla tamamladı.


Milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar Kalkan DİHA (Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı) 30. uçuş testini Edirne Keşan'da bulunan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde yaptı. Keşif ve istihbarat görevleri için faaliyetler yürütebilecek DİHA, test kapsamında 14 bin 500 feet irtifaya çıktı ve 70 saatlik başarılı uçuş süresini geride bıraktı.

Otomatik rota takibi, hedef takibi, çember atma ve eve dönüş modlarını gerçekleştirebilen İnsansız Hava Aracı, uçuş testini Baykar tarafından tamamen milli ve özgün olarak geliştirilen Baykar BG-160 kamerasıyla icra etti. DİHA, termal görüntüleme kabiliyetine sahip olan Baykar BG-160 Elektro-Optik Sistem sayesinde geceleri de yüksek çözünürlüklü görüntü alabilecek. Milli DİHA, gece ve gündüz keşif, gözetleme ve hedef tespiti görevlerini başarıyla icra edebiliyor.

PİSTE İHTİYACI YOK

Gücünü 4 adet elektrikli motor ve 1 adet düşük tüketimli benzinli motordan alan Bayraktar Kalkan DİHA, elektrik motorlarıyla dikey kalkış yaptıktan sonra seyir uçuş moduna geçerek seyrini sadece benzin motoru ile gerçekleştiriyor. Bu motorlar ile 14.500 feet üzerinde irtifaya çıkan Bayraktar Kalkan DİHA, 7 saatten fazla görev uçuşu icra edebiliyor. Dikey kalkış ve iniş yapabilen milli DİHA, herhangi bir piste ihtiyaç duymadan üs bölgelerinde ve yüzer platformlarda rahatlıkla görev uçuşları gerçekleştirebiliyor.

Bayraktar TB3'ün 2. prototipi gökyüzünde

 

Bayraktar TB2 SİHA'ları Arnavutluk‘a ulaştı

 

Azerbaycan ordusu, Türk yapımı Bayraktar AKINCI TİHA'larla tatbikat yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)