BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivTesla'dan Hindistan'a yeni yatırım hamlesi----

Tesla'dan Hindistan'a yeni yatırım hamlesi

Tesla'dan Hindistan'a yeni yatırım hamlesi
21 Kasım 2023 - 11:12 www.finansgundem.com

Elektrikli araç devi Tesla'nın yeni fabrika yatırımı için Hindistan'la anlaşmaya yakın olduğu belirtiliyor.

Tesla yeni fabrika yatırımını Hindistan'da yapmayı düşünüyor. Hindistan, Tesla ile otomobillerini önümüzdeki yıldan itibaren ülkeye sevk etmesine ve iki yıl içinde bir fabrika kurmasına olanak tanıyacak bir anlaşmaya yakın görünüyor.

Bloomberg'in haberine göre, ocak ayında düzenlenecek olan Vibrant Gujarat Küresel Zirvesi'nde anlaşmanın açıklanması planlanıyor.

Haberde konuşan kaynaklardan biri Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin memleketi olan Gujarat, Maharashtra ve Tamil Nadu eyaletlerinin elektrikli araçlar ve ihracat için iyi kurulmuş ekosistemlere sahip olmaları nedeniyle değerlendirildiğini söyledi.

Habere göre, Tesla ülkedeki fabrika yatırımı için en az 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlarken, ülkeden otomobil parçası alımlarını 15 milyar dolara kadar çıkarabilecek.

Haberde konuşan kaynaklardan biri, ABD'li otomobil üreticisinin maliyetleri düşürmek için bazı bataryaları Hindistan'da üretmeye çalışacağını da söyledi.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar anlaşmayla ilgili nihai bir karar verilmediğini ve planların değişebileceğini söyledi. Tesla'nın patronu Elon Musk, haziran ayında yaptığı açıklamada Tesla'nın Hindistan'da "önemli bir yatırım" yapmayı planladığını ve 2024 yılında ziyaret etmeyi düşündüğünü söylemişti.

Tesla’da büyük indirim!

 

Tesla, ilk 'otopilot' davasını kazandı

 

Çin malı elektrikli araç Tesla’yı solluyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)