BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTESK'ten israfla mücadele için seferberlik çağrısı!----

TESK'ten israfla mücadele için seferberlik çağrısı!

TESK'ten israfla mücadele için seferberlik çağrısı!
24 Haziran 2023 - 11:43 www.finansgundem.com

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, israf konusunda ailelerden başlayarak toplumun her kesiminin seferberlik ilan etmesi gerektiğini belirtti.


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken
, yazılı açıklamasında, bayramların birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı, özel günler olduğunu ifade etti.

Uzun bayram tatillerinde gıda israfının artığını savunan Palandöken, "Ülkemizde her gün 6 milyon adet ekmeğin israf edildiği bilinen bir gerçek. Gıda israfı çok boyutlu olarak ele alındığında akaryakıtta, elektrikte, suda ve her alanda katlanarak artıyor. Bunları üst üste koyunca milyonlarca lira kaybediyoruz. Tüm dünyada ve ülkemizde ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde bir lokma ekmeği, bir damla suyu bile israf etmemek gerek. Bu bayram özellikle israftan kaçınmak milli görevimiz olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, Kovid-19 salgınıyla küresel iklim değişikliklerine bağlı yaşanan doğa felaketlerinin tüm dünyada ülkelerin gıda güvencesini sağlamaya yönelik uyguladığı korumacı politikaların önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek şunları kaydetti:

Bu kapsamda israfla mücadele etmek için aileden başlamak üzere okullarda, yurtlarda, yemekhanelerde, otellerde, iş yerlerinde, kamu kuruluşlarında ve hayatın geçtiği her alanda topyekun bir seferberlik başlatılmalı. Vatandaşlarımız bir yandan enflasyona bağlı olarak gelişen hayat pahalılığıyla mücadele ederken diğer yandan binbir emekle aldığı ürünleri israf etmemeli.

"Hem aile bütçesi hem milli ekonomi için"

Palandöken, gıda fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için israfla mücadelenin çok büyük önem taşıdığının altını çizdi. Piyasada özellikle gıda ürünlerinde fiyat artışının yaşandığı bu dönemde israftan kaçınmanın hayati önem taşıdığına işaret eden Palandöken hem aile bütçesi hem de milli ekonomi için israfla mücadelenin hız kazanması gerektiğini bildirdi.

Vatandaşların tüketebileceği kadar alışveriş yaparak ülke nimetlerini israf etmemesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, şu ifadeleri kullandı:

Ürünlerin tarladan sofraya gelinceye kadar yoldaki israfı da en büyük kayıplardan biri. Öncelikle üretim aşamasında hasat yöntemi ve saklama koşulları revize edilmeli. Dağıtım aşamasında soğuk hava depoları ve hızlı dağıtım sağlanmalı. Satış aşamasında ise ürünler makul miktarlarda paketlenip satışa sunulmalı. Artık yeni bilimsel araştırmaların yapıldığı ve geri dönüşümün revaçta olduğu bu dönemde israfla mücadele etmek vatandaşlık görevidir.

 

TESK'den sigara stoğuna tepki

 

TESK Genel Başkanı Palandöken'den ucuz et talebi

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.24 Haziran 2023 23:48

    KÜBALILAR 50-60 YAŞINDAKİ MOTORLU TAŞITLARI BOYAYIP TAMİR EDEREK HALÂ KULLANIRKEN ÜLKEMİZDE 20 YAŞINDAKİ MOTORLU TAŞITLARIN HURDAYA AYRILMASI İSRAFTIR

  • azmi24 Haziran 2023 16:04

    18 Bakan atanmış. Bunlara dörder yardımcı , yardımcılara danışmanlar ,hepsine lüks arabalar ,maaşlar , milletvekillerine ve emeklilerine ve ailelerine ödenen maaşlar ,sağlık yardımları vs vs bence israf bu..

  • Sera24 Haziran 2023 15:56

    Boş işlerle uğraşacağınıza enflansyonu indirin hayat pahalılıgı hemen hergün güncellenen zamlarla halkı eziyor ekonomi ülke tarihinde hiçbir dönem çağ dışı bu kadar kötü yönetilmedi