BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTerlik siparişleri patladı----

Terlik siparişleri patladı

Terlik siparişleri patladı
08 Kasım 2013 - 04:53 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan'ın Helsinki'de Angry Birds'ü ziyaretinin ardından markanın terlik lisansörü Twigy'nin aldığı siparişlerde artış oldu


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya temasları çerçevesinde, dünyanın en büyük mobil oyunlarından Angry Birds’ün üreticisi Rovio şirketinin, Helsinki’deki merkezine yaptığı ziyaret, terliklere yaradı.  
Angry Birds’ün Türkiye’deki terlik lisansörü Twigy’nin sahibi Sinan Öncel, bu ziyaretin tanıtımlarına önemli bir katkısı olduğunu söyledi.  Öncel, “Angry Birds terlikleri hemen mağaza vitrinlerimizin önüne taşıdık. Satışlarda önemli bir artış bekliyoruz. Başbakan’ın bu ziyareti etkili bir tanıtım oldu. Toptancı müşterilerimizden hemen ve yoğun talep aldık” diye konuştu.

Yılbaşı etkisi

Twigy olarak Angry Birds’ün yanı sıra Disney, Monsters, Hello Kity ve Şirinler gibi lisanslı ürünlerin satışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Sinan Öncel, “Yılbaşı terlik satışlarının en çok arttığı dönem. Aralık ayında satışlarımız ikiye katlanıyor. Biz de bu döneme yönelik olarak iki yıldır ‘En güzel yılbaşı evde kutlanandır’ sloganıyla tanıtımlar yapıyoruz” dedi.

En iyi korkana kuru kafa terlik

Twigy olarak sosyal medyada da aktif olarak çalıştıklarını anlatan Sinan Öncel, “Örneğin ‘kuru kafa terlik’ kampanyası yaptık. Bu kampanya kapsamında takpçilerimiz bize korku fotoğrafları yolladılar. En iyi korkan üç kişiye kuru kafa terlik hediye ettik. Ayrıca twitter’da bizi retweetleyen takipçilerimize hediyeler veriyoruz. Bunlar arasında bir kilo havuç da var” dedi.

‘Havalar iyi gitti satışlar düştü’

Perakende sektöründeki satışların son 20 güne kadar iyi bir ivme izlediğini söyleyen Sinan Öncel, “Ancak havaların ısınmasıyla birlikte satışlarda yüzde 30-40’a varan düşüşler yaşadık. Havaların iyi gitmesi satışları olumsuz etkiliyor” dedi.
2014 yılının perakende sektörü açısından iyi bir yıl olacağını belirten Öncel, “Önümüzdeki yıl cadde mağazacılığının daha önemli hale geleceğini düşünüyorum” diye konuştu. (Milliyet)
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erdinç08 Kasım 2013 09:00

    Twigy her daim terlikleriyle satış patlaması yaratıyor kışlık kalın ev botları gibi Andy birds uzun zamandır revaçta olan bir kuş figürüydü bu da terlik firmasına yaradı.