BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTemsa çıkış yolu arıyor----

Temsa çıkış yolu arıyor

Temsa çıkış yolu arıyor
04 Ocak 2020 - 15:41 www.finansgundem.com

Finansgündem'in 11 Kasım'da "Temsa'da neler oluyor" başlıklı özel haberinin ardından 5 Aralık'ta üretimi durduran Temsa'da yeni gelişmeler var. Ziraat Bankası fabrikada üretimin yeniden başlaması için ilk adımı atmak üzere

FINANSGUNDEM.COM

Sadece Türkiye'nin değil, dünya otomotiv sanayisinin gözü kulağı TEMSA'da. Türkiye'de ilk kez Finansgundem.com’un “Temsa’da neler oluyor” başlığıyla 11 Kasım 2019’da yazdığı ve dünyanın haber sitemiz aracılığıyla duyduğu şirkette yeni bir gelişme daha yaşanıyor. 5 Aralık’ta üretimini durduran TEMSA’da fabrikanın tekrar çalışması için yoğun çaba sarf ediliyor. Beştepe’nin devreye girdiği, kamuya ait bir bankanın da haciz işlemini sona erdireceği edindiğimiz bilgiler arasında. TEMSA konusunda bankaların haciz işlemleri için görüşmelerin devam ettiği ifade edilirken ilk adımı ise en büyük alacaklı olan bir kamu bankası atacak.

B PLANI: SABANCI YENİDEN ALABİLİR

İlk adımı atacak olan kamu bankası ise Simit Sarayı’na ortaklık konusunda gündeme gelen Ziraat Bankası. Türkiye’nin en büyük bankası olan Ziraat’in önümüzdeki günlerde TEMSA ile görüşmelerini tamamlayarak üretim için ilk adımı atacağı ifade ediliyor. Hatta iddialar arasında Beştepe’nin devreye girdiği ve bir B Planı çıkarıldığı yönünde.

B Planı’nda ise Cumhurbaşkanlığı’nın devreye girdiği, TEMSA’nın Sabancı Holding tarafından tekrar geri alınacağı, hatta Ziraat Bankası’nın da bu kurtarma planında olup şirketle ortaklık yapacağı yönünde.

Ancak kesin olunan bir şey var ki Ziraat ile başlayan haciz işlemlerinin kaldırılması hareketinin TEMSA için umut olacağı. B Planı ise bu süreçten sonra devreye girecek gibi görünüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)