BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTelegram tahsisli tahvil ihraç edecek----

Telegram tahsisli tahvil ihraç edecek

Telegram tahsisli tahvil ihraç edecek
18 Şubat 2021 - 15:01 www.finansgundem.com

Telegram, seçkin yatırımcılar için tahvil ihraç edip 1 milyar dolar gelir elde etmeyi planlıyor

Whatsapp’ın üye bilgilerini toplama kararı sonrası yıldızı parlayan anlık mesajlaşma uygulaması Telegram'ın sahibi olan Rus Telegram Group Inc. şirketinin kısıtlı sayıdaki seçkin yatırımcılar için tahvil ihraç etmeyi ve 1 milyar dolar gelir sağlamayı planladığı belirtildi.

Kommersant gazetesinin finans piyasasından kaynaklara dayandırdığı habere göre Telegram Group Inc., ABD'liler hariç olmak üzere Rusya, Avrupa, Asya ve Ortadoğu'dan bir grup seçkin yatırımcıya tahvil ihraç etmeye hazırlanıyor.

Kaynaklar, Telegram'ın yatırımcılardan elde edeceği geliri uygulama altyapısını geliştirmek ve yeni kullanıcıları çekmek için kullanacağını ifade etti. Şirketin, tahvil gelirlerini atıl kalan TON blok zinciri (blockchain) platformunun yatırımcılarına fonlarını geri ödemek için kullanmayı düşündüğü de belirtildi.

Bir tahvilin fiyatının 50 milyon dolar olmasının planlandığı ancak bu rakamın 10 milyon dolara indirilebileceği de kaynakların sahip olduğu bilgiler arasında. Ayrıca yatırımcıların, 5 yıl içinde halka arz edilmesi düşünülen Telegram'ın borsadaki kağıtlarını da indirimli olarak satın alma hakkına sahip olacağı belirtiliyor.

WhatsApp, Twitter, YouTube ile Facebook gibi büyük teknoloji firmalarının kullanıcılar üzerindeki denetimini artırması üzerine Telegram'a geçişlerde son dönemde büyük artış yaşandı.

Uygulama, ocak ayının ilk haftasında yaptığı açıklamada 500 milyondan fazla aylık kullanıcıya ulaştıklarını açıklamıştı. Telegram, Android'in uygulama mağazası Play Store'da da en çok indirilen mesajlaşma uygulaması olmuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)