BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTekstil devi satıldı----

Tekstil devi satıldı

Tekstil devi satıldı
30 Temmuz 2013 - 09:49 www.finansgundem.com

ABD genelinde 41 departman mağazası bulunan zincir 2.9 milyar $’a satıldı

ABD’li lüks hazır giyim mağazaları zinciri Saks, 2.9 milyar dolar karşılığında Kanadalı perakende devi Hudson’s Bay Company’ye satılıyor. Hudson’s Bay, Saks için 2.4 milyon dolar verirken paranın geri kalanı devralınan borçlar için ödenecek.
ABD genelinde 41 departman mağazası bulunan Saks, en çok New York’taki ünlü Saks Fifth Avenue (5. Cadde) mağazasıyla tanınıyor. 1924’ten beri faaliyet gösteren bu mağaza, yılda 600 milyon dolarlık satış yapıyor. Saks Fifth Avenue binasının gayrimenkul olarak değeri ise yaklaşık 1 milyar dolar.
Perakende sektörü analisti Walter Loeb, “5. Cadde mağazası adeta bir mücevher. Alınan diğer herşey o mağazadan sonra gelir” yorumunu yaptı. Saks’ın en büyük iki hissedarı, 67.6 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 2. ismi olan Meksikalı Carlos Slim ve lüks yatırımlarıyla bilinen İtalyan işadamı Diego Della Valle. İki ismin toplam hissesi yüzde 30.5 seviyesinde.
ABD’de Lord & Taylor ve Kanada’da Hudson Bay giyim mağazaları zincirlerinin sahibi olan Hudson’s Bay, Saks’ın birçok değerli gayrimenkulünü portföyüne katarken Kanada’da Saks mağazaları açma imkânına kavuştu.
Son yıllarda Portland, Oregon ve Dallas mağazalarını kapatan Saks, outlet zinciri Saks Off Fifth’i ön plana çıkarmaya başladı. Şirketin 67 outlet mağazası bulunuyor.  Saks internet satışlarında en büyük rakipleri Nordstrom ve Neiman Marcus’un hızına yetişmekte zorlanıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)