BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTebligat yollayan savcılar gitti----

Tebligat yollayan savcılar gitti

Tebligat yollayan savcılar gitti
29 Ocak 2014 - 23:23 www.finansgundem.com

17 aralık operasyonu kapsamında, iddianamenin tamamlanmasına günler kala iki savcı daha görevden alındı...

Bakan çocukları ile iş adamları Rıza Sarraf ve Ali Ağaoğlu'nun da şüphelileri arasında bulunduğu yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının savcıları Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'in görev yerleri değiştirildi. Bir buçuk yıldır soruşturmaları yürüten savcılar, iddianamenin tamamlanmasına günler kala dosyadan el çektirilmiş oldu. Savcılardan Yüzgeç'in tanınmış iki işadamı olan M.A.A ile M.N.Z'yi şüpheli olarak ifadeye çağırdığı belirtileyor.

SAVCI KARA, SARRAF HAKKINDAKİ TEDBİRE İTİRAZ EDEMEDİ!
Bu arada görev yeri değiştirilen savcı Celal Kara'nın iki gün önce tutuklu şüpheli Rıza Sarraf hakkındaki tedbirin kaldırılması yönündeki karara itirazını hazırladığı, diğer iki savcının ise henüz görüş belirtmediği öğrenildi.

Kara, 45 Asliye Ceza Mahkemesine, Yüzgeç ise 1. Çocuk Ceza Mahkemesine duruşma savcısı olarak atandı.

TEK SAVCI KALDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarının savcıları değişti. Üç bakan çocuğu ve iş adamı Rıza Sarraf'ın şüphelisi olduğu dosyasının savcısı Celal Kara, infaz savcılığında görevlendirildi. Daha önce Celal Kara'nın yanında görevlendirilen iki savcıdan Mustafa Erol'un da yeri değiştirilirken dosyada şu an sadece Savcı Ekrem Aydıner kaldı. Dosyaya yeni savcılar görevlendirilip görevlendirilmediği konusunda bir açıklama yapılmadı.

Bir bakan çocuğu ve iş adamı Ali Ağaoğlu'nun da şüphelisi olduğu dosyanın savcısı Mehmet Yüzgeç'in de görev yeri değişti. Savcı Yüzgeç'in işadamları M.A.A. ile M.N.Z'yi şüpheli olarak ifadeye çağırdığı öğrenildi.

Yer değişikliği kararları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu tarafından verildi.

17 ARALIK'TAKİ OPERASYON
17 Aralık'ta, savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç, bir buçuk yıldır yürüttükleri yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında operasyon düzenlemişti. Operasyonda, eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar'ın oğulları gözaltına alınmıştı. Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan tutuklanırken, Abdullah Oğuz Bayraktar serbest bırakılmıştı. Savcılar, Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ile Egemen Bağış hakkında hazırladıkları fezlekeyi de Adalet Bakanlığı'na göndermişti. Celal Kara'daki dosyaya daha sonra, Savcı Mustafa Erol ve Savcı Ekrem Aydıner görevlendirilmişti. Görevden alınan savcılar Celal Kara ile Mehmet Yüzgeç iddianameyi yazmaya başlamıştı. Savcıların iddianameyi bitirmek üzere oldukları belirtildi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Men Dakka Dukka30 Ocak 2014 00:11

    Hırsızlıkların,yolsuzlukların,rüşvetlerin üstünü örtmek için Savcılarla,Hakimlerle, Emniyet mensuplarıyla uğraş...Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.