BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTCMB'nin altın rezervleri 17 ton arttı----

TCMB'nin altın rezervleri 17 ton arttı

TCMB'nin altın rezervleri 17 ton arttı
11 Ağustos 2023 - 08:10 www.finansgundem.com

Dünya Altın Konseyi kıdemli analisti Gopaul, TCMB'nin altın rezervlerinin temmuz ayında 17 ton arttığını belirtti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından açıklanan son Uluslararası Finansal İstatistik verilerine göre, merkez bankaları rezervlerini altın alımlarıyla desteklemeye temmuz ayında da devam etti.

Dünya Altın Konseyi kıdemli analisti Krishan Gopaul, çarşamba ve perşembe günleri yayınlanan bir dizi Twitter gönderisinde üç merkez bankasının değerli metal alımlarına dikkat çekti.

Gopaul, "TCMB'nin verileri, altın rezervlerinin temmuz ayında 17 ton arttığını ve mart-mayıs ayları arasındaki yoğun net satışın ardından net alıma yeniden başladığı haziran ayında satın aldığı 11 tona ek yaptığını gösteriyor. Yıl içindeki net satışlar şu anda toplam 85 ton, toplam altın rezervi ise 457 ton" dedi.

Çek Merkez Bankası da temmuz ayında altın rezervlerine 2 ton ekleyerek yılbaşından bugüne kadarki net alım toplamını yaklaşık 10 tona çıkardı ve bu da 21 tonluk toplam varlıklarının neredeyse yarısını temsil ediyor.

Ancak IMF verilerinde vurgulanan en büyük alıcı, geçtiğimiz ay altın rezervlerini 22 ton artıran Polonya Merkez Bankası oldu. Gopaul, "Bu, yılbaşından bugüne net alımları 71 tona getiriyor ve toplam altın rezervlerini 299 tona çıkarıyor" dedi. Gopaul, Çin'in 2023'te bugüne kadar 126 ton altın satın alarak resmi rezervlerini 2 bin 136 tona çıkardığını kaydetti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mümin11 Ağustos 2023 08:33

    Dövize müdahele ederek tonlarca altını heba ettiler artan altın yok faizleri arttırmamak için dövizi bitirdiler yok ettikleri gibi altın rezervlerinide bitiriyorlar