BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTBMM’de Atatürk'ün rakılı tablosu krizi----

TBMM’de Atatürk'ün rakılı tablosu krizi

TBMM’de Atatürk'ün rakılı tablosu krizi
29 Ekim 2016 - 07:19 www.finansgundem.com

Atatürk'ün Savarona yatında rakı eşliğinde yemek yediği tablo kaldırıldı, yerine televizyon konuldu. Meclis Başkanlığı açıklama yaptı: Hasar gördü, onarılıyor.

TBMM’de yeni bir Atatürk tablosu krizi. Ressam Yaşar Çallı imzasını taşıyan Atatürk’ün Savarona yatında rakı eşliğinde yemek yediği tablo, 15 Temmuz'dan sonra tadilata giren lokantanın duvarından kaldırıldı ve tadilat sonrası yerine asılmadı. Atatürk tablosunun olduğu yerine ise televizyon monte edildiği görüldü.

RESSAM ÇALLI: DAHA ÖNCE DE KALDIRMAYA ÇALIŞTILAR

Ressam Yaşar Çallı da, “Eğer yeniden yerine asmazlarsa tablomu TBMM'den geri alacağım” dedi.

ONARIM ÇALIŞMALARI SONRASI YERİNE ASILACAK

TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından yapılan  açıklamada ise "Atatürk'ün mareşal üniformalı tablosundan sonra  TBMM lokantasında bulunan Atatürk resminin de kaldırıldığı" iddialarının asılsız  olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"15 Temmuz gecesi gerçekleşen menfur darbe girişiminde en ağır hasarı  Türkiye Büyük Millet Meclisi almıştır. 1994 yılında eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı  Haydar Aliyev'in, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a hediye ettiği halı  üzerine dokunmuş mareşal üniformalı Atatürk portresi muhalefet kulisinde, TBMM  Başkanlarına verilen hediyelerin bulunduğu bölümde sergilenmektedir. Aynı  saldırıda TBMM Üyeler Lokantası ve lokantada bulunan Yaşar Çallı tarafından yapılan Atatürk resminin çerçevesi de hasar görmüştür. Anılan resim hasar  gördüğünden onarıma alınmış ve onarım çalışmalarının bitirilmesinin ardından  yerine asılacaktır."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)