BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTBMM'de yasalaştı! En düşük emekli maaşı resmen 1500 lira----

TBMM'de yasalaştı! En düşük emekli maaşı resmen 1500 lira

TBMM'de yasalaştı! En düşük emekli maaşı resmen 1500 lira
25 Mart 2020 - 01:05 www.finansgundem.com

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi yasalaştı. En düşük emekli maaşı 1500 lira. Emeklilerimize ve milletimize hayırlı olsun. Kısa çalışma ödeneği şartları da kolaylaştırıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, en düşük emekli aylığının 1500 liraya çıkarıldığını ve Kısa Çalışma Ödeneği şartlarının kolaylaştırıldığını açıkladı. 

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında emeklilerimize verdiği müjde kanunlaştı. Artık en düşük emekli aylığı 1500 lira. Emeklilerimize ve milletimize hayırlı olsun. Biz birlikte Türkiye'yiz" dedi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ŞARTLARI KOLAYLAŞTIRILDI

Bakan Selçuk ayrıca, koronavirüs tedbirleri kapsamında TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenlemeyle, Kısa Çalışma Ödeneği şartlarının da kolaylaştırıldığını belirterek, "600 günü 450'ye, 120 günü de 60 güne indirdik. Çalışanımızı, işverenimizi ve istihdamı koruyacağız" ifadelerini kullandı.

Zümrüt, telafi çalışma süresinin de 2 aydan 4 aya çıkarıldığını bildirdi. 

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ

Bakan Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği emeklilere Ramazan Bayramı ikramiyesinin de nisan ayında verilmesinin yasalaştığını açıkladı. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)