BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTBMM Başkanı Şentop: Savaşın kazananı olmaz----

TBMM Başkanı Şentop: Savaşın kazananı olmaz

TBMM Başkanı Şentop: Savaşın kazananı olmaz
26 Şubat 2022 - 22:35 www.finansgundem.com

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ukrayna Meclis Başkanı Ruslan Stefançuk ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Şentop Rus tarafına, haksız ve hukuksuz operasyonu derhal durdurma çağrısında bulunduğunu söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop Ukrayna Meclis Başkanı Ruslan Stefançuk ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Türkiye’nin, Ukrayna’nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklediğini vurgulayarak, mevcut krizin, uluslararası hukuk ve Minsk Mutabakatları çerçevesinde, diplomasi ve diyalog yoluyla acilen çözüme kavuşturulması dileğini yineledi. 

Şentop, “Türkiye ilk günden bu yana, Cumhurbaşkanımızın inisiyatifleriyle, gerginliğin azaltılması için samimi çaba sarf etmektedir. Ukrayna ile Rusya arasında en üst düzeyde de olmak üzere iletişim kurulması için yardımcı olmaya hazırız. Bu anlayışla bir an evvel ateşkes ilan edilmesi ve diplomatik kanalların yeniden işler hale gelmesi için gayret gösteriyoruz” dedi.

Ukrayna Meclis Başkanı Ruslan Stefançuk da aramasından dolayı Şentop’a teşekkür etti. Dostluğun zor zamanda belli olduğunu belirten Stefançuk, Türkiye'nin dostluğunun böyle karşılandığını ifade etti. Stefançuk, Türkiye'nin başka ülkeler gibi sadece konuşmakla kalmadığını, krizin çözümü için aktif bir tutum takındığını, bunun için ayrıca müteşekkir olduklarını bildirdi.

Romanya, hava sahasını Rus uçaklarına kapattı

 

Zelenskiy: Erdoğan ve Aliyev müzakerelerin başlaması için yardımcı olacak

 

Zelenskiy: Ülke özgürleşene kadar savaşacağız