BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTBB 310 işyerini inceledi! İşte sonuç----

TBB 310 işyerini inceledi! İşte sonuç

TBB 310 işyerini inceledi! İşte sonuç
12 Mayıs 2016 - 10:42 www.finansgundem.com

TBB, Banka Kartları veya kredi kartlarının amaç dışı kullanım hallerinin belirlenmesiyle ilgili bilgilendirme yaptı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Banka Kartları veya Kredi KartlarınınAmaç Dışı Kullanım Hallerinin Belirlenmesi Hakkında Mesleki Tanzim Kararı kapsamında, 1 Ocak 2015 - 30 Nisan 2016 310 üye işyeri ile ilgili başvuru aldı. TBB'den yapılan açıklamaya göre, 217 üye işyerinin fiktif işlem yaptığı tespit edilirken, geri kalan üyeler hakkındaki inceleme sürüyor.

Açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye Bankalar Birliği POS Cihazları, Banka Kartları veya Kredi Kartlarının Amaç Dışı Kullanım Hallerinin Belirlenmesi Hakkında Mesleki Tanzim Kararıkapsamında, 1 Ocak 2015 - 30 Nisan 2016 döneminde 310 üye işyeri ile ilgili başvuru alınmıştır.

Komiteler tarafından yapılan değerlendirmelerde, 217 üye işyerinin fiktif işlemyaptığı tespit edilmiştir. Yapılan başvurularla ilgili 62 üye işyeri hakkında iseinceleme ve değerlendirme süreci devam etmektedir.

Mesleki Tanzim Kararına göre fiktif işlem yaptığı kesinleşen üye iş yerleri ile yapılan sözleşmeler, bankalar tarafından 1 yıl süre ile sonlandırılmakta ve busüre içerisinde, sözleşmeleri sonlandırılan üye işyerlerine POS hizmetiverilmemektedir. Bir yıl sonunda, üye işyerleri ile yeni sözleşme yapıp yapmama
kararı bankaların inisiyatifindedir.

Ayrıca, sözleşmesi 1 yıl süre ile sonlandırılan üye işyerlerinin tekrar hizmetalmaları ve aynı eylemi 5 yıl içerisinde tekrar etmeleri durumunda yaptırımsüresi 3 yıl olarak uygulanmaktadır."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)