BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTAV karını yüzde 9 artırdı----

TAV karını yüzde 9 artırdı

TAV karını yüzde 9 artırdı
08 Kasım 2013 - 21:49 www.finansgundem.com

​TAV Havalimanları Holding (TAV), 2013 yılının ilk 9 ayında net karını geçen yıl aynı döneme göre yüzde 9 artırdığını açıkladı

TAV Havalimanları Holding (TAV), 2013 yılının ilk 9 ayında net karını geçen yıl aynı döneme göre yüzde 9 artırarak 114 milyon avroya yükseltti.

TAV açıklamasına göre, konsolide cirosu 920 milyon avro olarak gerçekleen şirket, işlettiği havalimanlarında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artışla yaklaşık 64 milyon yolcuya hizmet verdi. 

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, 9 aylık sonuçların 2013 yılının da operasyonel ve finansal anlamda son derece başarılı bir yıl olarak kapanacağını gösterdiğini, en önemli operasyonel gösterge olan yolcu sayısının geçen yıla oranla yüzde 19 arttığını belirterek, artışın yüzde 14'ünün geçen seneki havalimanı portföyünden, yüzde 5'inin ise portföye yeni eklenen Medine'nin bu yılın ilk altı ayına katkısından geldiğini kaydetti. 

Aynı dönemde, gelirlerin yüzde 13 büyüyerek 920 milyon avroya, FAVÖK'ün ise yüzde 22 artarak 313 milyon avroya ulaştığını ifade eden Şener, şunları kaydetti: 
"Operasyonel başarımız iyi maliyet kontrolü ve finansal kaldıraç etkisi ile FAVÖK marjımızı genişletmemizi sağladı ve tarihimizdeki en yüksek çeyreklik ve 9 aylık FAVÖK marjına ulaştık. Nakit olmayan ve döviz kurundaki oynaklığa bağlı olarak oluşan ertelenmiş vergi ve yabancı para çevrim farkı giderlerinin yarattığı baskıya rağmen net karımızı yüzde 9 artırarak 114 milyon avroya çıkardık. Serbest nakit akışı, Medine'deki azınlık payımızı içermeyen 184 milyon avroluk yatırıma rağmen yüzde 18 artış göstererek 225 milyon avroya ulaştı. Gururla ekleyebilirim ki, İzmir'deki yatırımımız planladığımızdan daha hızlı ilerliyor ve iç hat yolcularına yeni terminalde hizmet vermek için gün sayıyoruz. 

İstanbul Atatürk Havalimanı ile birlikte, portföyümüzün diğer bölümü de sağlıklı bir şekilde çift haneli büyümeye devam ediyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Türk Hava Yolları ile birlikte 13 yıldan beri işletmesini üstlendiğimiz İstanbul Atatürk Havalimanı'nı dünyanın en önemli havalimanlarından biri haline getirmekten dolayı büyük bir gurur duyuyoruz. Alanının en iyileri arasında bulunan havalimanlarımız sayesinde büyük bir entelektüel sermaye biriktirdik. Bu sermayeden önümüzdeki dönemde karşımıza çıkacak genişleme fırsatlarında çok faydalanacağız. TAV'ın ilham veren hikayesi her gün yüksek nitelikli çalışanlarımız ve bize desteğini hiç eksik etmeyen ortaklarımız sayesinde her gün yeniden yazılıyor. Çalışanlarımıza ve ortaklarımıza bu vesileyle teşekkürü bir borç bilirim"
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)