BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTatile gidecekler için önemli uyarı----

Tatile gidecekler için önemli uyarı

Tatile gidecekler için önemli uyarı
24 Temmuz 2013 - 08:13 www.finansgundem.com

Ramazan bayramının yaklaşmasıyla tatilciler hazırlıklara başladı. Turizmciler uyardı...

Geçen yılın aynı dönemine göre turizm satışlarında ortalama yüzde 25’lik artış yaşanırken, erken rezervasyon da geçen yıla göre talepler ortalama yüzde 30 yükseldi. Ramazan bayramı tatili için yurt içinde en çok güney sahilleri tercih edildi. Yurtdışında ise ilk sıralarda Dubai ve İtalya yer aldı. ‘Gezi Parkı’ eylemleri sonrası bekletilen rezervasyonlar da Ramazan Bayramı tatili ile birleşince yüzde 40’lara varan artış yaşandı. Turizmciler otellerin dolmak üzere olduğunu belirtirken, geç kalanlara istedikleri yerleri bulamayacakları uyarısında bulunuyor.
Ramazan Bayramı’nda en çok rağbet gören 5 destinasyonun yurtiçinde, Kemer, Lara, Side, Fethiye, Bodrum, Çeşme, Kuşadası olduğunu ifade eden Etstur Yurt içi Turlar Müdürü Selim Suat Özbek yurtdışında ise Dubai turunun ucuz fiyatıyla en çok talep edilen destinasyon olduğunu söyledi. İtalya, Orta Avrupa, Benelüks ve Paris turlarının da tercih edilen bölgeler olduğunu belirten Özbek,  “Yurt içinde gecelik kişi başı en düşük 100 liradan, en yüksek 750 liradan başlayan fiyatlarla alternatifler bulunabiliyor. Erken Rezervasyon kampanyalarında Ramazan dönemi zaten diğer dönemlere nazaran indirimli rakamlar üzerinden fiyatlandı. Misafir zaten bu tarihlerdeki rezervasyonlarını erken rezervasyon fiyatlarıyla daha uygun almış oldu. Bu dönemde ayrıca otellerin yaptığı son dakika fırsatları olabilir” dedi.
150 BİN KİŞİ TATİLE
Son dakika fırsatları hakkında bilgi veren Özbek, “Tatil yapılacak otelin boşluğu ile alakalı bir durum. 2-3 günlük ya da sadece haftasonu gibi kısa konaklamalarda yüzde 25 ile yüzde 30 arasında fiyat avantajı yakalanabilir. Ancak bunu uzun konaklamalarda yakalamak mümkün değil. Misafirlerin bu son dakika fırsatları erken rezervasyon ile karşılaştırmamaları gerekiyor. Çünkü son dakika fırsatları otellerin boşluk doldurmak için yaptıkları aksiyonlara bağlı olduğu için şans faktörü devreye giriyor. Gerçek anlamda bir yaz tatili olarak değerlendirmemek gerekiyor” ifadesini kullandı. Yurtiçi-yurtiçi Etstur ile seyahat edecek toplam yolcu sayısının 50 bin civarında olduğunu belirten Özbek, diğer acentelerle beraber Ramazan Bayramı’nda 150 bine yakın Türk misafirin  seyahat etmesinin beklendiğini söyledi.
700 BİN YOLCU HEDEFİ
Gezi olayları sırasında yavaşlayan taleplerin, durumun sakinleşmesiyle normal seyrine döndüğünü belirten Özbek, “O dönemde bekletilen rezervasyonlar yaklaşan bayram periyodu ile birleşince yüzde 40’lara varan artışlar yaşandı” dedi. Bu yıl 260 bin kişinin erken rezervasyondan yararlandığını ifade eden Özbek, 2013 yıl sonu toplam hedeflerinin ise  700 bin yolcuyu seyahat ettirmek olduğunu belirtti.
EGE BÖLGESİ HAREKETLENİYOR
Bayramla birlikte tatil bölgelerinin daha da hareketleneceğini ifade eden Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, okulların açılmasına kadar olan 1.5 aylık dönemde ramazan ayı olması sebebiyle tatil yapmayanların bu dönemi değerlendireceğini dile getirdi. Yerli müşterilerin yoğun olarak takip ettiği bölgeler olduğunu söyleyen Ayık, “Ege bölgesinde tekrar bir hareketlenme gözleniyor. Fethiye, Marmaris, Bodrum bu senede en çok tercih edilen tatil beldeleri arasında. Bunun dışında her bütçeye uygun tesislerin oluşması da tatilen çıkan kişi sayısını arttırıyor” diye konuştu. Refah seviyesi ve alım gücünün artmasıyla son yıllarda yut dışı tatillerinden arttığına dikkat çeken Ayık, son dönemde Dubai’inin çokça tercih edildiğini belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)