BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTatil merkezinde 500 euroluk bahşiş krizi----

Tatil merkezinde 500 euroluk bahşiş krizi

Tatil merkezinde 500 euroluk bahşiş krizi
16 Ağustos 2023 - 11:38 www.finansgundem.com

Fransa’da dünyaca ünlü isimlerin Avrupa’daki en gözde tatil yerlerinden olan Saint Tropez'de bir İtalyan turistin garsona bıraktığı 500 euroluk (14 bin 800 TL) bahşiş krize neden oldu.

Fransa’nın en güzel tatil cennetlerinden biri olan Saint Tropez, sosyetenin ünlü isimlerinin uğrak yeri haline gelirken bölgede yaşanan bahşiş krizi gündem oldu.

Sözcü'de yer alan habere göre, adı açıklanmayan “çok zengin bir İtalyan”, yemek yediği restoranda garsona 500 euro (14 bin 800 TL) bahşiş bırakınca tartışma yaşandı.

Garsonun zengin İtalyan'ı takip edip bu bahşişin yeterli olmadığını söylediği ve 1000 euro istediği belirtildi. Görgü tanıkları bunun üzerine İtalyan turistin çok sinirlendiğini aktardı.

İtalyan adamın Fransız arkadaşı da basına yaptığı açıklamada “500 euro bahşiş vermenin cömertçe olduğunu düşünmüştü ama bunu yaşadı” dedi. Fransız, olay nedeniyle arkadaşının bir daha Saint Tropez'ye adım atmak istemediğini ifade etti.

Fransa basını, garsonun istediği 1000 euroluk bahşişin hesabın yüzde 20'si olduğunu ve bunun lüks tatil yerlerinde standart bahşiş oranı olduğunu yazdı.

En çok Schengen reddi veren ülke açıklandı

 

Milyonlarca kelebeğin ölüm dansı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)