BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTatil haberi sonrası öğrenciler otobüs firmalarına akın etti----

Tatil haberi sonrası öğrenciler otobüs firmalarına akın etti

Tatil haberi sonrası öğrenciler otobüs firmalarına akın etti
12 Mart 2020 - 21:54 www.finansgundem.com

Üniversitelerin 3 hafta tatil edilmesinin ardından öğrenciler otobüs firmalarına akın etti. Birçok ildeki otobüs firmalarında uzun bilet kuyrukları oluştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, üniversitelerin de 16 Mart’tan itibaren 3 hafta tatil edildiğini açıkladı. Bir çok öğrenci ise kararın açıklanması ile birlikte ailelerinin yanına dönmek için bilet almaya başladı.

Yaklaşık 47 bin öğrencinin yaşadığı Çanakkale’de ise otobüs firmaları önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Öğrencilerin en çok bilet aldığı ilin ise İstanbul olduğu öğrenildi. Yaşanılan yoğunluğun sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

İNTERNET SİTELERİ ÇÖKTÜ

Öte yandan yaşanılan yoğunluk sebebiyle Pamukkale, Metro ve Kamilkoç gibi bir çok otobüs şirketinin sitelerinde yavaşlamanın olduğu ve bazı durumlarda giriş sağlanamadığı görüldü.

KARABÜK’TE DE ÖĞRENCİLER KUYRUĞA GİRDİ

Karabük’te de Yeni tip Corona virüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında üniversitelerin 3 hafta tatil edilmesinin ardından memleketlerine gitmek isteyen öğrenciler, uzun bilet kuyrukları oluşturdu.

Üniversite öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı 100. Yıl Mahallesi’nde otobüs firmalarının bilet satış noktalarına akın eden öğrenciler, yaklaşık 500 metre kuyruk oluşturdu.

SAATLERCE KUYRUKTA BEKLEDİLER

Öğrenciler, bilet alabilmek için saatlerce kuyrukta bekledi. Karabük Üniversitesi öğrencisi Melih Bulut, “Hangi gün gidebilirsek o gün gideceğiz. Bizim için iyi oldu, sınavlar yaklaşıyordu, daha çalışmamıştık, avantajlı oldu” dedi.

İstanbul’a gitmek isteyen Nuray Yıldız ise, “Bilet almaya çalışıyoruz. Sıra gelene kadar bekleyebiliriz” diye konuştu.
Kuyruğun sonunda yer alan ve Adıyaman’a giden Elif Efe ise, “Beklemiyordum, benim aktarmalı. Hem oradakilerle hem de buradakilerle görüyorum” ifadelerine yer verdi.

Bilet alabilen bir üniversite öğrencisi de biletlere yoğun ilgi olduğunu, bilet fiyatlarında biraz artış yaşandığını belirtti.

KÜTAHYA’DA DA KUYRUK OLUŞTU

Kütahya’da da benzer manzaralar vardı. Tatili memleketlerinde geçirmek isteyen binlerce üniversite öğrencisi, bilet alabilmek için saatlerce kuyrukta bekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)