BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTarım ve yüksek teknoloji şirketi Agrotech’ten stratejik yatırım: Gübre fabrikası alıyor!----

Tarım ve yüksek teknoloji şirketi Agrotech’ten stratejik yatırım: Gübre fabrikası alıyor!

Tarım ve yüksek teknoloji şirketi Agrotech’ten stratejik yatırım: Gübre fabrikası alıyor!
11 Aralık 2023 - 11:03 www.finansgundem.com

Birçok ülkede çok sayıda başarılı projelere imza atmış tarım ve yüksek teknoloji şirketi Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş, Türkiye için stratejik öneme sahip gübre sektörüne girmeye hazırlanıyor

Modern ve geleneksel tarımın Türkiye’deki lideri Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş (#AGROT), yıllık 46 bin ton üretim kapasitesi olan granül, sıvı, jel ve toz gübre üretim tesisini satın alıyor. Kısa bir süre önce Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Agrotech, ülkemiz için savunma sanayisi kadar önem arz eden tarım ve tarım teknolojileri alanında uçtan uca yerli ve milli büyümeye stratejisine yeni bir halka daha ekliyor. 365 derece tüm tarım bileşenlerini bir araya getirerek dışa bağımlılığı sıfıra indirme kararı alan Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım, bu satın alma ile gerek kurumsal gerekse de milli anlamda ekosistemindeki tüm üreticilerin girdi maliyetlerini önemli oranda düşürmeyi hedefliyor. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklama ile duyurulan bu stratejik hamle sayesinde çiftçilerimiz, düşük fiyata hem kaliteli hem de yerli gübreye kavuşacak.

Açıklamada şu ayrıntılara yer verildi: “Şirketimizin uzun vadeli büyüme hedefleri doğrultusunda, bağlı ortaklığımız vasıtasıyla faaliyette bulunduğumuz tarım sektöründeki entegrasyonu sağlama amacı doğrultusunda,  Manisa ilinde bulunan ve gübre üretimiyle iştigal eden bir firmanın paylarının %70'nin satın alınması ile ilgili olarak ön görüşmelere başlanmasına karar verilmiştir.”

DIŞA BAĞIMLILIK AZALDIKÇA CARİ AÇIK GERİLEYECEK

Cari açığı düşürmeyi hedefleyen yeni ekonomi politikalarıyla da örtüşen yatırım sayesinde dışa bağımlılığımız azalacak. Tam kapasite ile 6 milyar ciroya ulaşabilen gübre fabrikasında 2024 yılında 2-3 milyar ciro hedefleniyor.

Ayrıca Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım, yeni yatırımla birlikte uluslararası organik gübre üretim sertifikasına ve 100'e yakın gübre lisansına sahip olacak.

Halka arzda yurtiçi kurumsal yatırımcılara tahsis edilen paylara 7 kat talep gelen Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım, borsaya girdikten sonra ismini milyarlık projeler ve ihalelerle duyuruyor. 7 Aralık tarihinde toplanan şirket yönetim kurulu, merkezi İstanbul’un Kağıthane ilçesinde bulunan soğuk hava depolama alanında faaliyet gösteren bir şirketin yüzde 90 hissesinin alınmasına ilişkin ön görüşmelere başlama kararı aldı.

4 Aralık tarihinde ise 300 milyon dolar büyüklüğü olan ihaleye katılma kararı aldığı duyuruldu. KAP’a yapılan açıklamada, “Şirketimiz, Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türkmen Telekom firmasının bilgi sistemleri, siber güvenlik ve dijital güvenlik modernizasyonu, yeni ekipman ve güvenlik yazılımı alım ve kurulum ihalesine katılmaya karar verilmiştir” denildi.

Aynı zamanda Agroteknoloji deneyimi ile dijital tarım alanında önemli atılımlar yapan şirket, planlama, izlenebilirlik ve gıda güvenliği gibi tarımın en önemli parametrelerine göre yatırımlar yapıyor.

YURTİÇİ BAŞARISINI GLOBALE TAŞIDI

Yurt içindeki başarısını globale taşıyan şirketin, Türkmenistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kıbrıs ve Kazakistan başta olmak üzere çok sayıda ülkede önemli yatırımları bulunuyor.

Agrotech, birçok sektörde iş ortakları için eğitim, işletim, danışmanlık hizmetleri vererek özel ve yüksek teknolojiye dayanan çözümler üretiyor. 

2013 yılında kurulan 2023 yılında halka açılan Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım, kısa bir süre içinde Türkiye’nin potansiyeli yüksek sektörlerinde uzmanlaşarak katma değeri yüksek alanlarda yeni yatırımlarla büyüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)