BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTarihteki 20 bin yıllık boşluk: İlk insanlar nerede yaşıyordu?----

Tarihteki 20 bin yıllık boşluk: İlk insanlar nerede yaşıyordu?

Tarihteki 20 bin yıllık boşluk: İlk insanlar nerede yaşıyordu?
27 Mart 2024 - 14:04 www.finansgundem.com

İnsanlık tarihindeki büyük bir boşluğu doldurmak için bilim insanları, Homo sapiens'in Afrika'dan ayrıldıktan sonra Avrasya'ya yerleşmeden önceki 20 bin yıllık dönemi araştırdı.


İlk insanlar yaklaşık 70 bin yıl önce Afrika kıtasını terk etti ve 45 bin yıl önce Asya ve Avrupa'ya yayıldı. Bu aradaki zamanda Afrika'yı terk eden insanların nereye yerleştiği ise belirsizliğini koruyordu.

Uluslararası araştırmacılardan oluşan bir ekip, bu gezginlerden yaklaşık bin tanesinin, Orta Doğu'ya yayılan "Pers Platosu" olarak bilinen bir bölgede yaşadığını belirledi.

Bu tespit, antik DNA, modern gen havuzları ve bu bölgenin ideal bir yaşam alanını temsil ettiğini gösteren paleoekolojik kanıtlar kullanılarak yapıldı.

AFRİKALI OLMAYAN "TÜM İNSANLARIN" ATALARI

İtalya'daki Padova Üniversitesi'nden araştırmacı Luca Pagani, "Sonuçlarımız, Avrasya'nın kolonileşmesinden önce, günümüzde Afrikalı olmayan 'tüm insanların' atalarının nerede yerleşim kurduklarına dair ilk tam resmi sağlıyor" dedi.

Araştırmacılar Pers Platosu'nun coğrafi şartlarına ve iklimine bakmak için simülasyonlar oluşturdu. Homo sapiens'in geldiği dönemde bu platonun oldukça yüksek olduğu ortaya çıktı.

Araştırmacılara göre bu, atalarımıza çevredeki bölgelere göre bir avantaj sağladı.

"UYGUN BİR YAŞAM ALANI"

Nature dergisinde yayınlanan çalışmada, "Kızıldeniz'in her iki kıyısında yer alan ve Akdeniz boyunca uzanan bir alanın varlığı, uygun bir yaşam alanı sunuyor gibi görünüyor" ifadelerine yer verildi.

Bununla birlikte, "Pers Platosu"nda fosilleşmiş Homo sapiens kalıntılarına rastlanmadı.

Ancak Arabistan ve Levant'ta bulundu. Çalışma, bu grubun platodaki ilk insanların torunları olabileceğini iddia etti.

DNA'MIZDAKİ NEANDERTAL İZLERİ

Homo sapiens, Afrika dışında yaşayan ilk insan türü değildi. Türümüzün eski zamanlarda melez şekilde üremesi, günümüzde Afrikalı olmayan insanların DNA'sına küçük bir Neandertal katkısı bırakmıştır.

Neandertallerin Homo sapiens'in gelişinden önce bölgede olduğu doğrulandı, dolayısıyla keşfedilen plato bu etkileşimin gerçekleştiği yer olabilir.

Milyonlarca insanın işine 'yapay zekâ' tehdidi

 

Uzmanlar yanıtladı: Neden bazı insanların burnu daha büyük?

 

Çarpıcı yapay zeka raporu: İnsanoğlunu yok edecek..!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)