BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTarihin ilk blockchain tabanlı hükümet tasarruf fonu----

Tarihin ilk blockchain tabanlı hükümet tasarruf fonu

Tarihin ilk blockchain tabanlı hükümet tasarruf fonu
06 Ekim 2020 - 16:43 www.finansgundem.com

Hükümet fonlarının toplam fon piyasasının %37’sini oluşturduğu Tayland’da ülkenin merkez bankası IBM ile birlikte tarihin ilk blockchain tabanlı tasarruf fonunu oluşturdu.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tayland Merkez Bankası IBM’le ortaklaşa dünyanın ilk blockchain tabanlı hükümet tasarruf fonunu oluşturdu. Tasarruf fonu iki hafta içerisinde toplamda 1,6 milyar dolar açıkladı.

Tayland piyasasında 2019 yılındaki 157 milyar dolarlık değeriyle toplam fon piyasasının %37’sini oluşturan hükümet fonları büyük yer tutuyor.

IBM şu ana kadarki fon satışlarının kompleks, çok fazlı, gerçek zamanlı olmayan işlemlerde çok vakit harcayan, sürekli doğrulama adımları gerektiren ve manüel olarak yapılan uzlaşmalar nedeniyle veri hatalarına eğilimli bir süreç olduğunu belirtiyor.

Dev teknoloji şirketi blockchain uygulamasının ve bulut teknolojilerinin teradikçiler, sigortacılar, yatırımcılar gibi tüm piyasa çevreleri için süreci gereksiz zaman harcamalarından kurtararak en aza indirip anlaşma giderlerini de kısıtlayacağını belirtiyor.

Buna ek olarak, Taylandlı yatırımcılar artık tek bir bankadan kendi bireysel tahsis kotalarının maksimum değerine kadar tahvil satın alabilir hale geldiler.

IBM Tayland’In Başkan Yardımcısı Patama Chantaruck konuya ilişkin,"Tayland Borsası’nın devlet tasarruf tahvili projesindeki başarısı, blockchain teknolojisinin hızlı, şeffaf, güvenli ve verimli çok partili işbirliğiyle karmaşık süreçleri basitleştirerek işletmelerin çalışma biçimini nasıl yeniden tanımlayabileceğinin en son örneğidir” ifadelerine yer verdi.

Çin dijital para deneylerine başladı

 

AB'den kripto paralara düzenleme teklifi

 

Dünyanın en zengin iş adamının evinin önünde eylem

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)