BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTarihi Kürkçü Han'da hareketlilik----

Tarihi Kürkçü Han'da hareketlilik

Tarihi Kürkçü Han'da hareketlilik
23 Aralık 2020 - 11:59 www.finansgundem.com

Eminönü'nde bulunan Tarihi Kürkçü Han, kısıtlamalarda hareketli günler yaşıyor. Hafta sonu kısıtlamalarında kadınların örecekleri atkı, berelere ip almak için hana akın ettiklerini belirten esnaf, satışlarının 2 katına çıktığını söylüyor.

Eminönü'nde bulunan Tarihi Kürkçü Han, şu sıralar hareketli günler yaşıyor. Korona virüs tedbirleri hafta sonu kısıtlama sokağa sokma kısıtlamaları benim evde vakit geçiren kadınlar, zamanlarını örgü örerek geçiriyor. Tarihi Han, hafta içi gün boyunca ip almak isteyenlerle dolup taşıyor. Han esnafı ise satışlarının 2 katına çıktığını söylüyor. Kimisi kazak, kimisi atkı veya bere örmek için ip aldığını söylese de aslında birçoğu sıkıntıdan örgü ördüğünü belirtiyor. Yine tedbirler fırçalı kadın da, soluğu Kürkçü Han'da alıyor.

KADINLAR ÖRGÜYE SARDI

Tarihi Kürkçü Han'da 10 yıldır esnaf olan örgü ustası Hatice Kılıçsoy, kısıtlamalar nedeniyle satışlarda artış yaşandığını belirtti. Kılıçsoy, “Aslında birçoğumuz artık evden çalışıyor. Bu süreçte dışarı çıkamadıklarında bir hobi edinmeye çalıştılar ve bu durumda da örgüler ön plana çıktı. Evden çalışan kadınlar örgüye sardı. Biz de gelen müşterilere hem ip tanıtıyoruz hem de birçok örgü modelini anlatarak ona yardımcı olmaya, destek olmaya çalışıyoruz. Kadınlar öğrendikleri modelleri çıkartarak satışını da yapıyorlar. Ev ekonomisine katkı sağlıyorlar. Hafta sonu kısıtlamaları da vakit geçiriyorlar.

DAHA ÇOK MÜŞTERİ GELİYOR

Hafta sonu sokağa çıkma tamponlamalarının, hafta içi satışlara yansıdığını belirten Kürkçü Han esnafı Ferit Beyaz, “Daha çok satıyoruz. Daha çok müşteri geliyor. İşimizi daha erken bitiriyoruz. Biz daha kahvaltımızı yapmadan insanlar geliyor. Daha fazla kalabalık oluyor. İnsanlar akın akın geliyorlar hafta içleri. Satışlarımız kısıtlamalardan sonra 2 katına çıktı diyebilirim ”şeklinde konuştu.

HERKESE TAVSİYE EDİYORUM

Kürkçü Han'a ip sipariş gelen Sevim Coşkun, “Evde vakit geçirmeye çok iyi geliyor. Çünkü hem stres atıyorsun hem uğraşın oluyor. Hem de dışarı çıkıp insanlarla temas etmiyorsun. Herkese tavsiye ediyorum ben bol örsünler. Hiçbir şey bilmiyorsa sadece örsünler o bile stres attırıyor insana. Hem de vakit bulmak. İnsanın canı sıkılmıyor. Herkese tavsiye ediyorum ”dedi.

Yine çarşıya yün ip sipariş gelen Müzeyyen Kılıç da “Yün ip bakıyorum. Çünkü sıkılıyoruz artık evde. Sürekli örüyoruz. Mecburen ne yapalım artık. Geçen sene de ördük. Bu sene örmeyeceğim dedim ama yine dayanamadım, geldim ”diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)