Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ankara’da çek senet mafyasına yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan eski milli futbolcu Tanju Çolak’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklanmaları istemiyle, 3 kişi ise adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk edildi. Tanju Çolak serbest bırakıldı, yurt dışına çıkış yasağı konuldu.
Başkentte organize suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 3'ü tutuklanırken, aralarında eski milli futbolcu Tanju Çolak'ın da olduğu 6 kişi serbest bırakıldı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunan bir organize suç örgütüne yönelik yürütülen operasyon kapsamında, İstanbul'da gözaltına alınarak Ankara'ya getirilen eski milli futbolcu Tanju Çolak'ın ve diğer şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından Ankara Adliyesine getirildi.
Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüphelilerden, Çolak ve 6 kişi tutuklama, 3'ü ise adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Sulh ceza hakimliğince sorgulanan şüphelilerden 3'ü tutuklandı. Tanju Çolak ile birlikte 6 kişi ise serbest bırakıldı. Çolak'ın, yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan diğer 21 şüphelinin işlemleri devam ediyor.
Yaklaşık 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla, 10 Haziran'da Ankara merkezli operasyon başlatılmış, birçok ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda, aralarında Çolak'ın da bulunduğu 30 kişi gözaltına alınmıştı. Çolak’ın, bazı alacaklarını tahsil etmeleri için çete üyeleriyle anlaştığı ileri sürülüyordu.
'KÜRT AHMET' GRUBUNA OPERASYON
Tanju Çolak'ın gözaltına alındığı operasyon Ankara genelinde faaliyet gösteren ve liderliğini 'Şahin T.'nin yaptığı 'Kürt Ahmet' grubu olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenmişti.
10 Haziran'da başlatılan operasyon kapsamında, haklarında yakalama kararı bulunan şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda, 21 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 3 çelik yelek, uzun namlulu silah dürbünü, çok sayıda mermi, çek, senet ve başkalarına ait tapu asılları ile fotokopileri ele geçirildi. Ayrıca örgütün kasası olduğu değerlendirilen Ö.M.K ve Ü.B isimli şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçen 200 bin liraya el konuldu.
Operasyon kapsamında suç örgütü üyelerinden birine ait çiftlik evine düzenlenen baskın sırasında 15 Temmuz şehitlerinden Emniyet Amiri Cüneyt Bursa'nın adının verildiği Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da kullanıldı.
tanju çolağı tanımam, ilgim yok, ancak hak hukuk adalet namına yazıyorum: ülkemizde adalet var da bu şahıs keyfince mi mafyaya başvurmuş? pek çoğumuzun başından nice olaylar geçiyor ama kimi kime şikayet edelim, kime başvuralım düşüncesi yaygın değil mi? örneğin karşılıksız çıkan senet, çek ülkemizin çok eski konusu, adalete başvurursan aylar yıllar alır, yok avukat tut, yok dava aç, yok şu yok bu .... örneğin miras sorununuz çıkıyor, bir (grup) kardeş malın mülkün üzerine yatıyor, yıllar süren davalar ... örneğin işyerinde mobinge/baskıya/hukuksuzluğa/adaletsizliğe uğruyorsunuz, şikayet yolları kapatılmış, şikayet makamı da aynı tezgahta, idari mahkemeler idareden yana, yıllar süren boş mücadeleler .... tüm bunlar mafyaya kapı açıyor, mafya adalet oluyorsa ona başvuranlar mı suçlu yoksa adaleti sağlamayanlar mı? bir de bu yönden bakmak ve değerlendirmek diye düşünüyorum, hepimiz aynı düzende yaşıyoruz.
Başka yakalananlar hakkında suçu bucu diye başlık atan medya nedense star gazetesinde yazarlık yaptığı için midir nedendir buna Sadece gözaltı filan yazmış. Tutarlı olmak adına yazsanıza eşkıya veya mafya diye başlığa. Ha suçsuzluk karinesi derseniz ülkenin diğer bireyleri hak etmiyorsa bu şahıs neden hak etsin?
Finansgundem.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.