BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaner Yıldız'dan ucuz doğalgaz müjdesi----

Taner Yıldız'dan ucuz doğalgaz müjdesi

Taner Yıldız'dan ucuz doğalgaz müjdesi
11 Nisan 2015 - 18:08 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan doğalgaza indirim açıklaması.

Katılımcılar arasından gelen “Boru hattı projemiz var. Ülkemizin bundan karı nedir? İran katılacak mı? bir de İran gazını biz neden pahalı alıyoruz?” sorusuna, Bakan Yıldız, müjde niteliğinde bir cevap verdi.
 
Yıldız, “Zamanında yapılmış anlaşmalardan dolayı İran gazını pahalı alıyoruz. Suçlamıyorum. O an Türkiye revizyon hakkını kullandı ve tahkime verdi. Biz inşallah İran gazını daha ucuza alacağız. Bundan inşallah emin olun. Geçen hafta cumhurbaşkanımızı refakatle gittiğimiz toplantılarda da bunu bir kez daha müşahede ettim. Türkiye hem bir yandan doğalgazı ucuza alacak bir yandan da vatandaşlarına, sanayisine bunu daha uygun şartlarda aktaracak. Azeri gazı Hazar bölgesindeki doğalgaz ve kaynakların Avrupa Birliği üyesi ülkelere 45 milyar dolarlık yatırımla beraber aktarılacak bir projesidir. Türkiye bunun enteresandır çok fazla bilinmez Azeri kardeşlerimizden daha fazla hisse sahibidirler. Hazar bölgesindeki 468 kilometrekarelik bir alandaki yapılacak doğalgaz ve petrol aramalarında Türkiye daha fazla hisseye sahiptir. TANAP projesi dediğimiz Gürcistan sınırından başlayan ve Yunanistan sınırına kadar giden proje 2018 yılında bitirilecek. 10-11 milyar dolarını burada harcamış olacağız” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)