BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTANAP'ta payımızı azaltmayız----

TANAP'ta payımızı azaltmayız

TANAP'ta payımızı azaltmayız
17 Nisan 2013 - 12:05 www.finansgundem.com

Enerji Bakanı Taner Yıldız, TANAP Projesinde Türkiye'nin payını azaltmayı düşünmediğini açıkladı

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye ve Azerbaycan tarafından yapımı gündeme getirilen ve Azeri gazını Avrupa'ya taşımayı amaçlayan TANAP Projesi'ne ortak olmak isteyen bazı Asya ülkeleri bulunduğunu belirterek, Türkiye'nin payını azaltmayı düşünmediğini söyledi. Yıldız, Batı Afrika Ülkeleri Gençler Delegasyonu'nu kabulünde bir soru üzerine, "Türkiye TANAP'taki hisselerini ikinci sırada devam ettirecek. Payımızı küçültmeyi düşünmüyoruz" dedi. TANAP'ta Türkiye'nin yüzde 20, Azeri Socar'ın yüzde 80 payı bulunuyordu. Projenin şekillenmesinin ardından BP , Statoil  ve Total Socar'ın TANAP'taki yüzde 29 hissesini almıştı. TANAP'ta inşaatın bu yıl değil gelecek yıl başlayacak olmasının bir sıkıntıya işaret etmediğini kaydeden Yıldız, "Biz Şah Deniz II sahasında üretilecek gaz için üretim ve iletimin eş zamanlı olması gerektiğini söylüyoruz... Finansman ve projenin gerçekleştirilmesiyle alakalı bir sıkıntı görünmüyor. Realize edilmeyi bekleyen en ön sıradaki proje konumunda" dedi.
Yıldız bir başka soru üzerine, Şah Deniz Konsorsiyumu'nun Azeri gazını taşıyacak iki seçenekten biri olan Batı Nabucco ya da TAP'ı seçeceğini belirterek, "Projenin rafa kalktığını söylemek için erken" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)